Kırıkkaleli özel çocuklar Türkiye Finallerine katılacak Kırıkkaleli özel çocuklar Türkiye Finallerine katılacak


 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi ve Şehidimizin Ailesi Tarafından Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Türken Şehit oluşunun 1. Yıl Dönümünde anma programı düzenlendi.

İFTAR YEMEĞİ İLE DEVAM ETTİ

Şehit Mehmet Türken anısına düzenlenen program, Kırıkkale Şehitliğinde Şehidimizin Kabrini Ziyaret ve Şehitlik Cami İmam Hatibi İsa Erkoç tarafından okunan Ku´an-ı Kerim ve yapılan dualarla başladı. Şehitlikteki diğer Şehitlerimizin Kabirleri de ziyaret edilmesine müteakip Şehidimizin Ailesi tarafından Kırıkkale Belediyesi Memur Yemekhanesinde İkram edilen İftar yemeği ile devam etti.Düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Emin Alıcı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Rıfat Öcal, Dernek Üyeleri , Şehidimizin yakınları ve Şehidimizin görev arkadaşları katıldı.Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından Şehidimiz hakkında programa katılanlara şu bilgiler verildi.

ŞEHİDİMİZ MEHMET TÜRKEN

 10 Haziran 1989 Tarihinde Keskin İlçemizde dünyaya gelmiştir. Yaşar ve Hatice çiftinin dört çocuğunun ikincisi olan Şehidimiz İlk ve Orta Öğrenimini Keskin Gazi İlköğretim Okulunda, Lise Öğrenimini Keskin Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde tamamladı.Vatani görevini yerine getirmesine müteakip Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı emrinde temel eğitimini tamamlamış ve Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı emrinde 03 Nisan 2013 tarihinden itibaren görev yapmaya başlamıştır.Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Mehmet Türken Hakkâri Dağ Komando Tugay Komutanlığı emrinde Keskin Nişancı olarak görev yapmakta iken IRAK ‘ın Kuzeyinde Şemdinli Derecik Awdulkani Dağı Bölgesinde Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak -2 Operasyonu sırasında terör örgütü pkk üyeleri ile girilen çatışma sonucu 21 Mayıs 2018 tarihinde Saat 17.00 de Şehitlik Mertebesine ulaşmıştır.Evli ve İki çocuk Babası Şehidimiz düzenlenen Askeri Tören ile İlimiz Nur Camiden kaldırılarak Şehitliğimize defnedilmiştir” dedi.Düzenlenen İftar programında Merkez Çarşı Cami Müezzin Kayyumu Vahit Kalkan tarafından Kuran okundu. İl Vaizi Osman Kurgun tarafından yapılan dualara müteakiben Şehidimizin Ailesinin taziyeleri kabul etmeleri ile program son buldu.