KURALLAR BİR KEZ DAHA HATIRLATILDI

Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıya çok sayıda mahalli sanatçılar katıldı. Sanatçılara pandemi ile ilgili eğitime alınarak uyulması gereken kural ve tedbirler bir kez daha hatırlatıldı. İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları ilgililere tebliğ edilecek, tedbirlere riayet etmeleri hususunda uyarıldı.

 

CEZALAR UYGULANACAK

Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri marifetiyle denetimler gerçekleştirilecek. Birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, üçüncü ihlalde bir gün süreyle faaliyet durdurma, dördüncü ihlalde ise 3 gün süreyle faaliyet durdurma cezaları uygulanacak. Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri dışında ayrıca, tedbirlere riayet edilip edilmediğini tespit etmek üzere sivil personel veya sivil kıyafetli resmi görevliler aracılığıyla denetim yapılacak. Denetimler, uyarıcı, rehberlik edici ve caydırıcı bir anlayışla, nezaketle yapılacak.

 

SANATÇILARA VİRÜS EĞİTİMİ VERİLECEK

Evde Espresso Nasıl Yapılır? Evde Espresso Nasıl Yapılır?

Bulaşma riskini artırdığı için düğünlerdeki ikramların azaltılması, mümkünse ikramda bulunulmaması. Sokak düğünleri için kesinlikle kolluk birimlerine bildirimde bulunulması, taahhütname imzalanması, salgın denetim birimlerince en az iki defa denetim yapılması. Düğün vb programlarda sahne alan bütün mahalli sanatçıların pandemi ile ilgili eğitime aldı ve aynı zamanda uyarıcı birimler olarak görev yapmasının sağlanması ve bu yönde düğün sahibiyle birlikte sorumlu kılınması kararları alındı. Haber: Ahmet Ünal