Mesleğe ne kadar çalışacaklarını bilerek giriyorlar

Meclis Genel Kurulu'nda Milliyetçi Hareket Partisinin, emniyet mensuplarının sorunlarının araştırılması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesiyle ilgili sunduğu grup önerisinin aleyhinde söz isteyen AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, ' Bu noktadan baktığımızda, her yıl polis teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü, alabildiği, eğitim yapabildiği imkanlar ölçüsünde baktığımızda, 8 veya 10 bin civarında polis almaktadır ama 8 bin, 10 bin polis alırken buraya 100-150 bin arasında kişi bu 8-10 bin kişinin içine girmek için müracaat etmektedirler. Yani böylesine geniş bir müracaatın olduğu başka bir meslek yoktur. Burada bu zorlukları, bu sıkıntıları görerek insanlar müracaat ettiğine göre başka bir motivasyonu, başka bir doyumu vardır orada. O motivasyonun özünde de insana hizmet etme olduğu için böylesine bir motivasyonla polis teşkilatımız görevini sürdürmekte ' ifadelerini kullandı.

180 bin olan polis sayısı 260 bine çıkarıldı

Köksal Konuşmasında 'Tabii, demin de söylediğim gibi, bu işin, bu sıkıntıların başında gelen -ki hep bu söyleniyor- daha çok çalışma süresi, daha çok mesai noktasında polis teşkilatıyla ilgili sorun olduğu söyleniyor. Evet, ben buraya 'evet' demek zorundayım çünkü öyle bir görev yapıyor ki polis teşkilatı, yirmi dört saat kesintisiz hizmet vermek zorunda yani bir başka teşkilat gibi, örneğin bir tapu dairesi sekiz saatten sonra dükkanını kapatıyor, ertesine güne kadar bir iş yapmıyor. Bir nüfus dairesi, normal mesai bittiği zaman kapatıyor, yarın gidiyorsunuz ama polis teşkilatında öyle değil, yirmi dört saat kesintisiz görev yapmak zorundadır. Onun için de zaman zaman elbette ki bu sıkıntılar olmaktadır. Bunun çözümü nedir? En önemli çözümü de polislerin sayısını artırmaktır. Şöyle, o noktada baktığımızda AK parti hükümetleri 180 bin civarında polisle görevi devralmışken şimdi 250-260 bine çıkartmak suretiyle belli bir rahatlama sağlamaya çalışmıştır. İnşallah, önümüzdeki günlerde bu çalışma devam edecektir. Bu çalışmanın sonunda da polis teşkilatımızla ilgili o en çok söylenen ki özellikle sayısal noktasında ama bunu başka teknik imkanlarla da destekleyerek sayıyı daha yükseltmeye çalışmaktadır, Polis teşkilatının özellikle araç gereç yönünden Ak Parti hükümetleri zamanındaki yaptığı destek büyük bir destektir ve hemen hemen aldığından 2-3 misli hale getirecek destek sağlamıştır.

Polis maaşları 6 misli artırıldı

Köksal konuşmasını son bölümünde 'Tabii, polislerimizin maddi imkanları vardır, söylendi doğru ama bizim aldığımızdan bugüne kadar baktığımızda polis maaşlarının altı misli arttığını görmekteyiz, yeterli midir? Hayır, imkan olursa daha çokta artırılmasında yarar vardır diye düşünüyorum. Bu noktada özellikle şunu söylemek istiyorum: Son zamanda çıkartılan -ki Ak Parti hükümetleri zamanında çıkartılmıştır- başpolislik ve kıdemli başpolislik de gene meslekteki motivasyonu artırıcı bir çalışmadır. Diğer taraftan baktığımızda, en önemli sağlanan şeylerden birisi polislikte askerlik muafiyetidir. Senelerce herkes bunu söylemiştir ama gerçekleştirememiştir. AK Parti Hükümeti zamanında polislikte askerlik zorunluluğu kaldırılmıştır ve dolayısıyla, belki de motivasyonun en önemli noktalarından birisi olan askerlik meselesi de böylece çözülmüş durumdadır ' dedi.