Kutlama etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü binası girişinde polislerin kullandığı silahlar, tecizat ve teknik aletler ile geçmiş yıllara ait malzemeler, trafik ışık ve levhalarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sergi salonundaki polis motosikleti katılımcılara tanıtıldı. Polislerin giydikleri elbiseler ve diğer malzemeler ile ilgili katılımcılara bilgi verildi. Emniyet müdürlüğünde yapılan programa Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat , Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve eşi Aysel Kaya, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcıları Mehmet Yıldız,  Adnan Kayık,  Abdullah Aslaner, Bölge İdaresi Mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer, Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Köker, Baro Başkanı Yeşim Oktar Varlı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, il müdürleri, davetliler, Emniyet Teşkilatı Mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Halkımızın desteğini önemsiyoruz

 

Polis’in gece gündüz anayasa ve kanunlar doğrultusunda hizmet ettiğini belirten Emniyet Müdürü Hasan Onar , “Polis Anayasa ve Kanunların kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakârlıklarla gece-gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için etmiş olduğu kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmeyerek, halkına güvenlik hizmeti vermektedir. Güvenlik hizmeti diğer kamu hizmetlerinin daha iyi yapılabilmesi için olması gereken en temel hizmetlerden birisidir. Bir ülkede, ilde, beldede huzurlu ve güvenli bir ortam olduğu takdirde, diğer kamu hizmetlerinin yürütülebilmesi daha kolay, dolayısıyla o il hem ekonomik olarak, hem de sosyal olarak kalkınması daha hızlı olur” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Onar açıklamasının devamında “Vatandaşlarımızın, polisimize verdiği desteği göz ardı etmemekteyiz. Halkımızın desteğini önemsemekteyiz. Polisimizin başarılı olabilmesi için vatandaşla bütünleşmesi şarttır ve biz bunun farkındayız. Vatandaş memnuniyetine büyük önem vermekteyiz. İlimizde huzur ve güven ortamını sizlerden aldığımız destekle sağladık, yine sizden alacağımız destekle huzur ortamı devam edecektir. Amacımız sürekli yenilenen hizmet anlayışı, yasalarla verilen görevleri, suç ve suçluyla mücadelede halkın desteğini alarak varılan huzur ortamının kalıcı hale getirilmesi olacaktır.’’

 

Instagram geçici olarak nasıl kapatılır? Instagram geçici olarak nasıl kapatılır?

Hem eğitimli hem donanımlı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ta günün anısına bir konuşma yaparken “Vatandaşın huzur ve güvenliği için Polislerimiz her türlü fedakarlığı yapmaktadır. Her türlü tedbiri almaktadır. Halkımızın özgürlüklerini kullanmasında ve huzur içerisinde yaşamasında polisin yaptığı hizmetler çok büyük. Polis teşkilatımız gerçekten 170 yıldan beri ve özelliklede son yıllarda çok büyük bir gelişme göstermiştir. Hem eğitimi ile hem donanımıyla hakikaten dünya sıralamasında öne gelebilecek bir teşkilat yapısı vardır. Dolayısıyla da hizmetlerimizi gayet iyi bir şekilde yürütmektedir. Kendilerine kolaylıklar diliyorum. Başarılar diliyorum ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizi de Allah sağlık versin. İyi bir 170 yılı polisinde sorunlarını dile getirilebileceği konuşulabileceği bir hizmete de vesile olması dileğiyle başarılar diliyorum.’’dedi.

 

Araçlar teslim edildi

Program İlköğretim okulları arasında Polis konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam edildi. Ödüllerin verilmesinin ardından Kırıkkale Emniyet Müdürlüğüne bünyesine katılan araçların hizmete sunumuyla program kapandı.