Sağlık-Sen’in düzenlediği futbol turnuvası başlıyor! Sağlık-Sen’in düzenlediği futbol turnuvası başlıyor!


Kırıkkale 1. Amatör kümenin 2013-2014 sezonunda Şampiyonu belirleyecek maç ilk devrede olduğu gibi dünde beraber sonuçlanınca kümenin şampiyonu yapılacak üçüncü maça kaldı. Kümenin son haftasını final maçı Fikret Karabudak Stadyumunda oynandı. Spor severlerin büyük ilgi gösterdiği maçta futbol adına her şey vardı. Dört golün atıldığı 90 dakikada kaçan goller kırmızı kart ve yedek kulübesinden hoca atılmasına kadar her şey vardı.
İlk 20 dakikada üstünlük kurulmadı
Maça iki takımda temkinli başladı. Orta sahada top kapma mücadelesi şeklinde geçen ilk 20 dakikada takımları pozisyon bulmakta da zorlandı. Tecrübeli futbolcuların yoğun olduğu karşılaşmada her iki takımda oyunu kendi lehine çevirecek müdahaleleri yapamadı. İlk 20 dakikadan sonra oyuna seyri zevki geldi.
İlk devre Türk Metal
İlk 20 dakikanın ardından rakibine üstünlük kuran taraf Yahşihanspor oldu. Nitekim maçın 25. dakikasında ceza sahası dışında topa buluşan Zafer'in yerden sert şutu filelere gitti 1-0. Golden sonra risk alan Türk Metalspor daha etkili olan taraf oldu. Golden dört dakika sonra ceza sahasına Halit'in ortasında oluşan karambolde topu en son önünde bulan Yasin sert bir vuruşla skorda eşitliği sağladı 1-1. Golden sonrada atakların sıklaştıran kırmızı beyazlılar maçın 35. Dakikasında Barış'ın defanstan dönen sert vuruşunu kaleye tekrar gönderen Bora attığı golle takımın 2-1 öne geçirdi. Bu golden sonra oyunun kontrolünü tamamen eline alan Türk Metalspor 45 ve 45+2. Dakikalarda Yasin ile bulduğu %100'lük gol fırsatlarından yararlanamayınca ilk devre Türk Metalspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci devre Yahşihan
Maçın ikinci devresini ilk dakikalarında iki takımda ilk devrede olduğu gibi temkinli başladı. İlerleyen dakikalarda oyun kontrolünü eline alan Yahşihanspor oldu. Oyuncu değişiklikleri ile oyunda risk alan mavi beyazlılar 65. dakikada Emre Erkoç , 75. Dakikada Bahri ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Maçın 80. Dakikasında Türk Metalspor'un başarılı oyuncularından Bilal ikinci sarı kart arkasında da kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Türk Metalspor'un 10 kişi kalmasını fırsat bilen Yahşihanspor 83. Dakikada sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Veysi'nin direk kaleye gönderdiği top filelerle buluşunca skora denge geldi.2-2 Son bölümde ataklarını sıklaştıran mavi beyazlılar 90. Dakikada Sedat ve 90+2 de Bahri takımı adına mutlak gollerden yararlanamadı. Maç karşılıklı atılan 4 golle 2-2 sona erdi.

*/*/*/*/*/
Berabere abone oldular
Ligin ilk devresinde Başpınar sahasında oynanan maç 1-1 sona ermişti. Dün Fikret Karabudak Stadyumunda oynanan sezonun final maçı da 2-2 berabere bitti. Lig boyunca tüm maçlarını kazanan takımlar kendi aralarında oynadıkları karşılaşmada beraberliğe abone oldular.
*/*/*/*/*/
Üçüncü maç oynanacak
Kırıkkale 1. Amatör kümenin Şampiyonunun kim olacağını belirleyecek olan maç Türk Metalspor ve Yahşihanspor arasında oynanacak olan üçüncü maçla belirlenecek. Bu karışlaşmanın hafta içerisinde tertip komitesince yapılacak olan toplantı sonunda ne zaman ve nerede oynanacağına kara verilecek.
*/*/*/*/
Tribünler doldu
Kırıkkale 1.Amatör kümenin Şampiyonun belli olacağı maça tüm spor severler büyük ilgi gösterdi. Gerek Türk Metalspor taraftarları gerekse Yahşihanspor taraftarı tribünde yerlerini aldılar. Ayrıca karşılaşmayı izleyenler arasında Deftardar Metin Erkınay, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, Yahşihanspor Menejeri Muhsin Kılıç, MKE Bölge Müdürü Tayyar Pehlivanlı, İl Spor Müdürü Rıfat Ünlü, Kırıkkalespor kulüp Başkanı Metin Karakuş ve yöneticiler, Kırıkkalesporlu futbolcular ve çok sayıda spor sever maçı izlediler.
*//**/*/*//*
SAHA: Fikret Karabudak
HAKEMLER: Gökhan Biçiçi (***), Ali Çakır (***), Ümit Çetin (***)
TÜRK METALSPOR : Engin (**), Barış (**), Gökhan (***), Nurettin (***), Maksut (***), Halit (***), Barış (**)(Sadettin *), Bilal (**), Yasin (**)Bora (***)(Sabri (*), Cenk (**)
YAHŞİHANSPOR : Ufuk (**), Sedat (***), Hasan (***), Murat (**)(Emre Erkoç **), Çağlar (***)(Tolga *), Veysi (***), Ertuğrul (**), Osman (***), Gökhan (*)(Erdi **),Zafer (***), Bahri (**)
GOLLER : Dk 25 Zafer- Dk 83 Veysi (Yahşihanspor) Dk 29 Yasin, Dk 35 Bora (Türk Metalspor)
Kırmızı Kart : Dk 80 Bilal (Türk Metalspor)