BALIK VE KUŞLAR

İnsanlar yaz tatili dolayısıyla şehir dışına çıktıkları için yaz aylarında satışların durgunluğunu ifade eden Hobby Akvaryum Kuş Galeri işletme yetkilisi Turan Kılıç, “Akvaryum balıklarının sezonu daha çok kış aylarında oluyor. En çok satışı olan akvaryum balığı ise, küçük yunus balıkları, Japon balıkları ve gökkuşağı balıklarıdır. Bu küçük yunus balıkları, tropikal cinsindendir. Evcil hayvanlar yurtdışından ve yurtiçinden geliyor. Balık çeşitlerimiz tamamıyla yerlidir. Kaçak evcil hayvan satmıyoruz, genellikle tüm hayvanlarımız faturalıdır. Bizim burada en çok sattığımız kuş çeşidi muhabbet kuşlarıdır. Biz Kırıkkalelilerin petshop mağazalarına bakışından gayet memnunuz´´dedi.

 

HER ZAMAN MUTLU VE NEŞELİ

Çiğ süt üretimi azaldı! Çiğ süt üretimi azaldı!

Her zaman neşeli görünen Pug köpeklere ilginin arttığını belirten Sahil Akvaryum işletme yetkilisi Emrah Akbulut “Bize Pug köpekler dışarıdan eğitimli olarak geliyor, ama bizim de eğittiklerimiz var. Yavru Pug cinsler eğitimi daha çabuk kavrıyorlar. Kendini oldukça mutlu hisseden ve sahibine çok sadık bir ırktır. Oyun oynamayı çok seven bir köpek cinsidir yaramazlıklarıyla dikkat çekerler. Sert cezalar bu tip ırkları küstürür ve daha da zorlar bu nedenle mümkün olduğunca sakin hareket edilmelidir. Diğer hayvanlarla ve diğer köpek cinsleriyle çok iyi geçinmektedir. İlgiye çok muhtaçtırlar ve oldukça da kıskanç yapıları vardır. Pug cinsleri 12-15 yıl arasında yaşayabilmektedir.”dedi.

 

BESLEMEK HASSASİYET GEREKTİRİR

İldeki petshoplara ilgilinin gün geçtikçe arttığını belirten ve su semenderiyle ilgili bilgiler veren Mercan Petshop işletme yetkilisi Ufuk Öz, “Semenderlerin oldukça hassas ve gözenekli bir derisi vardır. Çevre şartlarının değişimine çok duyarlıdırlar. Semenderlere bir akvaryum hazırlarken olabildiğince doğayı taklit etmek ve çoğu değeri gözlem altında tutmak gereklidir. Uzmanlar pet şişe ve damacanalarda satılan suları önermektedirler. Çeşme suyu kullanılacaksa klor giderici atılıp en az bir gün bekletilmelidir. Su semenderi beslemek hassasiyet gerektirir” dedi.