Partiler hazine yardımlarını bağışlasın

 

Karakeçili ilçesinde yağmur duası yapıldı Karakeçili ilçesinde yağmur duası yapıldı

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, Hazine ve Maliye Bakanlığı´ndan yardım alan siyasi partilere, 'Biz Bize Yeteriz Türkiye´m' yardım kampanyası için önemli bir öneride bulundu.

 

7 AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Korona virüs salgınına karşı 'Biz Bize Yeteriz Türkiye´m' kampanyasını başlattıklarını duyurdu. Erdoğan, 'Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum' sözleriyle kamuoyuna duyurdu. Faruk Vurgun ise Hazine ve Maliye Bakanlığı´nın yardımını alan siyasi partilere önemli bir çağrıda bulundu. İlk kez video konferans yöntemiyle yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı´nın ardından 'Millete Sesleniş' konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlarla sağlık önlemleri, gıda güvenliği, kamu güvenliği gibi hususları ele aldıklarını ifade etti.

 

ERDOĞAN: BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM' KAMPANYASINI BAŞLATTIK

Erdoğan, konuşmasında, Korona virüsü ile mücadele sürecinde ekonomik olarak sıkıntıya düşen ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla 'Biz Bize Yeteriz Türkiye´m' kampanyası başlattıklarını belirterek, kendisinin de yedi maaşını bağışlayarak bu kampanyaya destek olduğunu söyledi.
Erdoğan´ın açıklamalarının ardından birçok siyasi isim kampanya için maaşlarını bağışladıklarını duyurarak desteklerini bildirdi.

 

'SİYASİ PARTİLER HAZİNE YARDIMLARINI BAĞIŞLASIN'

Faruk Vurgun, başlatılan yardım kampanyasını farklı bir yönden ele aldı.  Hazine ve Maliye Bakanlığı´ndan yardım alan siyasi partilere çağrıda bulundu. Vurgun, “Siyasi partiler Hazine yardımlarını bağışlasın.” dedi.
Vurgun, şunları kaydetti: “Siyasi partiler Hazine yardımlarını bağışlasın. Hazine´den 2020 yılında 5 partiye 419 milyon lira yardım yapılacak! 182 milyon 206 bin lirayla en büyük pay Ak Parti´nin. CHP - 96.9 milyon, HDP - 50 milyon, MHP - 47 milyon, İyi Parti - 42.6 lira alacak. Siyasi partilerimiz, korona dolayısıyla faaliyetlerinin büyük çoğunluğunu zaten askıya aldı. Öyleyse şu şartlarda milletin parası millete verilsin. Partiler, tamamı olmasa da en azından bir kısmını bağışlayabilir” dedi. Haber: Ahmet Ünal