Kırıkkale’de Engelliler Haftası’nda renkli görüntüler yaşandı Kırıkkale’de Engelliler Haftası’nda renkli görüntüler yaşandı


114 öğrenci sertifika aldı

Toplam 114 öğrencinin girdiği sınavlarda öğrencilerin okuma- yazma, dinleme, konuşma becerileri ölçülmüştür diyen okul Müdürü Mehmet Al, sınav sonucunda öğrencilere uluslararası geçerliliği olan İngilizce dil seviyelerini gösteren Cambridge sertifikaları verildiğini söyledi. Öğrencilere verilen sertifikaların özelliğinden den bahseden Okul Müdürü Mehmet Al, 'Öğrencilerimizin almış olduğu sertifika; İngilizce seviyesinin uluslararası alanda nerede olduğunu belirler, uluslararası geçerliliğe sahiptir, AB ülkelerinde dil pasaportu olarak geçer, öğrendiklerini yabancı dilde dinleme, kavrama, konuşma, okuma-yazma becerilerini ölçer.

15 kalkanlı Cambridge sertifikası

Okul Müdürü Mehmet Al ayrıca, Cambridge Esol Young Learners English sınavlarına giren sekiz öğrenci; Ilgın Kayalı, Ayşe Selin Uluğ, Mehmet Celil Sever, Feyza Söylemez, Pelinsu Çakmak, Şeyda Altınyurt, Mehmet Kaan Boyabatlı ve Emir Layık'ın yüzde yüz başarı sağlayarak 15 kalkanlı bir Cambridge sertifikası almaya hak kazandığını da sözlerine ekledi. Başarının gururu olan bu sekiz öğrenciye okulun ilk günü Cambridge Üniversitesi'nin gönderdiği başarı sertifikaları Bahşılı Kaymakamı Harun Ersin Polat tarafından verildi. Öğrenciler okul müdürü Mehmet Al tarafından da birer plaketle ödüllendirildiler.

Ölçme ve değerlendirmenin garantisi

Özel Gazi Anadolu İlk ve Orta Okulu İngilizce Öğretmenleri, 'Cambridge Young Learners Test, 7 ile 12 yaşları arasındaki çocukların uluslararası bir standartta İngilizce öğrenmeleri ve onları ilerde girecekleri İngilizce sınavlarına alıştırmak amacıyla hazırlanmış sınavlardır. Cambridge ESOL sınavları İngilizce dil yeterliğini en yetkin şekilde ölçme ve değerlendirmenin garantisidir. Öğrencilerimizin İngilizce öğreniminde ulaştıkları seviyeyi belirlemek için son derece yararlı işlevler görmektedir' diyerek sınavda sonucunda sertifikaları almaya hak kazanan öğrencileri tebrik ettiler.