En lezzetli ve değişik salata tarifleri En lezzetli ve değişik salata tarifleri

OLUMLU TAVIR GELİŞTİRMEKTEDİRLER

Okulun müzik öğretmeni Tuğba Haran nezaretinde müzik çalışmalarına devam eden çocuklar, hem keyifli anlar geçiriyor hem de bir şeyler başarmanın verdiği hazzı yaşıyorlar. Okulun Müzik Atölyesinde çeşitli müzik aletlerini büyük keyifle çalan öğrencilerin mutlulukları, derslerine karşı olan ilgilerini de artırmaktadır. Müzik yapmak ve dinlemek OTİZM´li bireylerin duygu ve kavram gelişimine de olumlu yönde katkı yaptığından derslerindeki başarılarının artması da olumlu yönde etkileniyor. Aynı zamanda Sosyal Becerilerinin gelişimine de katkı sağlayarak kendi başlarına hayatlarını devam ettirebilmeleri yönünde olumlu tavır geliştirmektedirler.

 

ÇOCUKLARDA BİRLİKTE HAREKET ETME BECERİSİ

OTİZM´li bireylerin etrafındaki kişilerle iletişim kurma ve birlikte hareket etme duygusunun gelişmediğinden yola çıkarak çalışmalarına başlayan müzik öğretmeni Tuğba Haran öncelikle öğrencilere, bireysel olarak ritim tutma çalışması yaptırdı. Okulda görev yapan Özel Eğitim öğretmenlerinden de OTİZM´li öğrencilere yaklaşım konusunda bilgiler alan Haran, ardından ritim tutmayı öğrenen öğrencileri ikişerli - üçerli gruplar halinde çalıştırarak; çocuklarda birlikte hareket etme becerisini geliştirdi.

 

ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ

Aynı zamanda çocukların Sosyal Yaşam Becerilerinin gelişimi için dönem dönem geziler düzenlenen okulda, en son olarak Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi ziyaret edildi. Güzel Sanatlar Lisesi´nde sıcak bir ortamda geçen ziyarette öğrenciler çeşitli müzik aletlerini çalma fırsatı buldular. Güzel Sanatlar Lisesi okul öğretmenleri ve öğrencileri ziyaret esnasında OTİZM´li öğrencilere müzik dinletisi yaparak her zaman OTİZM´li öğrencilerin yanında olduklarını belirtiler.

 

BÜYÜK YOL KAT ETTİK

Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Atila Kaldırım “OTİZM´li öğrencilerimizin en büyük sorunu, çevresi ile iletişim kuramama ve Toplumsal Yaşam içerisinde yer alamama problemini öğretmenlerimizin üstün gayreti ile aşma yolunda büyük yol kat ettik. Bu çalışmalarımız devam edecektir. Çocuklarımızın gelişim göstermesi velilerimiz tarafından da mutlulukla karşılanmaktadır. Çocuklarımızda görülen olumlu davranış değişiklikleri çocukların ve ailelerin mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerine vesile olmaktadır. Bu anlamda örnek bir davranış sergileyen Kırıkkale Güzel sanatlar Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerine OTİZM´li çocuklarımız adına teşekkür ederim. Toplumda engellilik konusunda farkındalık uyandırmak için herkesin çocuklarımızın yanında olması ve destek vermesi gerekmektedir” diyerek öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.