ATATÜRK´ÜN SEVDİĞİ BÖREĞİ YAPTILAR

Okul öğretmenleri Aslıhan Doğan ve Ayşenur Kabakçı tarafından organize edilen Atatürk´ü anma programı çerçevesinde 10 Kasım günü saat 09.05´de yaptıkları saygı duruşu ve okudukları İstiklal Marşı ile anma programına başlayan Otizm´li öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde Atatürk´ün en sevdiği yemeklerin başında gelen peynirli börek yaptılar. Çocukların sosyal yaşam becerilerinin gelişimine de katkı sağlayan çalışma, hem öğrenciler hem de veliler tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

 

ATAM İZİNDEYİZ

Keskin’de Gençlik Şöleni coşkuyla kutlandı Keskin’de Gençlik Şöleni coşkuyla kutlandı

Otizm´li öğrenciler tarafından yapılan peynirli börekler öğleden sonra yapılan etkinlikte öğretmenler, veliler ve öğrencilere ikram edildi. Velilerinde yoğun katılım sağladıkları etkinlikte öğrenciler tarafından şiirler okundu ve çeşitli gösteriler yapıldı. Ayrıca bütün öğrencilerin ayak ölçüleri alınarak yapılan ayak izlerinden “Atam İzindeyiz” panosuda büyük beğeni topladı.

 

78. YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ

Otizm´li öğrencilerin bizlerde bu toplumda varız ve bizimde sesimizi duyun dercesine yaptıkları gösteriler öğrenci velilerinin duygulanmalarına neden oldu. Okul Müdürü Atila Kaldırım ise program esnasında yaptığı konuşmada; “Türk ulusunu; bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ölümünün 78. yılında saygıyla anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere emanet ettiği bu güzel vatanı, legal olmayan yollarla yok etmeye çalışan odaklara karşı 15 Temmuz´da olduğu gibi ilelebet mücadele edeceğiz” dedi. Okulda düzenlenen program yapılan ikramlar ve Atatürk´ün sevdiği türkülerin dinlenmesi ile son buldu.