Kırıkkale Millet Bahçesi Gençlik Merkezi yeni yerine taşındı Kırıkkale Millet Bahçesi Gençlik Merkezi yeni yerine taşındı


Türkiye´de son zamanlarda artan terör olaylarında şehit düşen polislerin ailelerine yürekleri dağlayan acı haberi verme görevini üstlenen Adana Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Nalan Özen bu büyük acıya hiç de yabancı değil. Çünkü o da bir şehit kızı. Daha 16 aylık bir bebekken babasını kaybetmiş. Kırıkkale başta olmak üzere İstanbul, Malatya gibi illerde görev yapan şehit kızı Nalan Özen, şehit ailelerinin yaşadığı acıyı en iyi bilenlerden bir kişi de kendisinin olduğunu söyledi.

 

 O DAYANILMAZ BİR ACIDIR

 

Henüz 2,5 yıllık polis olan Hüseyin Özen, 28 Haziran 1974 yılında Hatay´da görev yaparken, bir asayiş olayı sırasında çıkan silahlı çatışmada şehit oldu.  Babasını hiç hatırlamayan Nalan Özen, “Şehit ailelerinin acısını en iyi ben bilirim. Bu yüzden acı haberi onlara verirken, en az onlar kadar yüreğimde duyuyorum o dayanılmaz acıyı” diyor.Adana Emniyet Müdürlüğü´nde 2011 yılından beri çalışmaya başlayan ve 3 yıldır Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü görevini yürüten 2 çocuk annesi Nalan Özen, polis akademisine 1991 yılında girdi. 1995 yılında komiser olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı´nda göreve başladı.

 

 ACIYI YÜREĞİNDE HİSSEDİYOR

 

2011 yılında memleketi olan Adana´ya atanan Nalan Özen, o tarihten beri emniyetin önemli kademelerinde görev aldı. 2012 yılından beri Sosyal Hizmetler Şube Müdürü olarak çalışan Nalan Özen, “En zorlandığım görev şehit ailelerine o acı dolu haberi vermek” diye konuşuyor. Resmi ve dini bayramlarda şehit ailelerini ziyaret eden, onların her sorunu ile yakından ilgilenen Nalan Özen, şehit cenazelerinde olağanüstü bir gayretle şehit yakınlarının acısını dindirmeye çalışıyor.