ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

Törene Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Bkm.Alb.Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında başlayan tören Atatürk Anıtına çelenk sunulması,  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

 

KIRIKKALE ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Teğmen Serdar Aydar´ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından Kırıkkale Şehitliğinde devam eden program, saygı atışı ve akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Törende şehitlik defterini imzalayarak deftere duygularını yazan Vali Yunus Sezer, “ 19 Eylül Gaziler Günü ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e “ Gazilik unvanı verilişinin 99´uncu yıldönümünde  aziz şehitlerimizin manevi huzurundayız”

 

MİNNETLE ANIYORUZ

Takım elbise alırken nelere dikkat edilmeli? Takım elbise alırken nelere dikkat edilmeli?

Aziz milletimiz, yeryüzünde var olduğu ilk günden bu güne kadar gözünü kırpmadan vatan müdafaasına koşan ´ölürsem şehit, kalırsam gazi´ diyerek her tehlikeye göğsünü siper eden tertemiz evlatlar yetiştirmiştir. Huzur ve güven ortamını bozmaya yeltenen bütün karanlık ruhlara karşı mazimizden getirdiğimiz “ gaza ruhu “, ülkemizin her ferdinin kalbinde halen dimdik ayaktadır.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bu toprakları bizlere vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal kahramanları, tüm aziz şehitlerimiz ve vefat eden gazilerimizi birkez daha rahmetle minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz “ dedi.

 

Kur´an-ı Kerim tilaveti ve akabinde İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar tarafından yapılan duanın ardından, Vali Sezer ve protokol üyeleri tarafından şehit kabirlerine karanfil bırakıldı. Haber: Kenan Kuzucu