ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başaran Koleji idarecisi Onur Başaran, Özgür Koleji idarecisi Atakan Alkanlı, Final Okulları idarecisi Akif Hacıfazlıoğlu, Çözüm Koleji idarecisi Hidayet Altundal, Sınav Koleji idarecisi Lütfi Ağırman, Gazi Koleji idarecisi Mehmet Al, Dek Koleji idarecisi Taki Kaplan, Asrin Koleji idarecisi Necati Temiz, ABC Koleji idarecisi Harun Güleç ve Özel Yonca Eğitim Kurumları idarecisi Gökhan Erdoğan dün basın mensupları ile bir araya geldi. Özel Okullar Birliği adına açıklamalarda bulunan Mehmet Al,  özel okullar kurucusundan, idarecisine, öğretmeninden, personeline kadar çocukların gelecekleri için gece gündüz çalışan her zaman çocukların geleceğini şekillendirmek adına özveri gösteren kurumlar olduğunu söyledi.

 

BİZ İŞE DEĞİL OKULUMUZA GİDERİZ

“Eğitim, hayatımızın en önemli aşamalarından birisidir” diyen Al, “Veliler bizlere güvenerek en değerli varlıkları olan çocuklarını bizlere emanet etmiş, onların geleceklerini şekillendirmek üzere bizlere güvenmişlerdir. Farklı sektörde çalışanlar sabahları işlerine giderken biz işe değil okulumuza gideriz. Bu ayrımın farkına varmak önemlidir. Süreç itibarıyla bütün Özel Okullarımızda okuyan öğrenciler hem akademik hem sosyal alanlarda üstün başarılar göstermiş Türkiye dereceleri elde ederek ilimizde Eğitim ve Öğretimin çıtasını yükseltmişlerdir. Pandemi sürecinde de okullarımızın temel kaygısı çocuklarımızın eğitim- öğretim sürecinden kopmadan bu yeni düzene alışması olmuştur”

 

VELİLERİMİZ MAĞDUR OLMADI

“Veli ve öğrencilerimizi yalnız bırakmamak için büyük fedakarlıklar yapılmıştır. Video dersler, online dersler, soru çözüm grupları, online rehberlik hizmetleri, online denemeler, Veli aramaları ve online toplantılar ile eğitim-öğretim adına ne varsa fazlasıyla yapılmış öğrencilerimizin ve Velilerimizin mağdur olmasının önüne geçilmiştir. Bu üstün çabalarla yürütülen uzaktan eğitim ve öğretim faaliyeti Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk´un da önceki günkü konuşmasında değindiği gibi elbette okul ikliminden uzak olduğu için yüz yüze eğitim kadar etkili olamamıştır”

Bakanlık duyurdu! Kırıkkale’de o işleme ilişkin düzenleme yapıldı! Bakanlık duyurdu! Kırıkkale’de o işleme ilişkin düzenleme yapıldı!

 

ÇOCUUKLARIMIZI ÖZLEDİM

“İşte tam da bu noktada sayın bakanımızın yaptığı çağrıya uyarak diyoruz ki okulları birlikte açacağız. Lütfen tüm vatandaşlarımız maske mesafe ve hijyen kurallarına uysunlar. Biz çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz. Hepimiz onları çok özledik. Bir an önce yuvalarına dönmelerini istiyoruz. Özel okullarımızın hijyen bakımından her önlemi alacak yeteneğinin olması nedeniyle şu an açılmış olan bir çok yerden daha çok güvenli olduğunun bilinmesi gerekir. Mart ayında başlayan süreç sektör temsilcilerini manevi olduğu kadar maddi olarak da yıpratmıştır. Çalışan personel ve öğretmenlerimizin hakkını korumak için okul kurucularımız insanüstü bir çaba sarf etmiştir”

 

ÇOCUKLAR FARKLI YERLERDE VAKİT GEÇİRİYOR

“Burada en değerli varlıklarını bize teslim ederek yanımızda olan her bir velimize teşekkürü borç biliriz, özel okullar olarak bizler sorumluluğumuzu eksiksiz yerine getirerek hizmet vermeye devam ettik. Ki biz özel Okullar, çok sayıda öğretmene ve çalışana iş imkanı sağlayarak hem istihdam konusunda hem de Eğitim Konutunda Devletimizin yükünü ciddi anlamda azaltmıştır. Büyük bir heyecanla öğrencilerimize kavuşacağımız 17 Ağustos tarihini bekledik. 17 Ağustos tarihinin ertelenmesi Veli ve öğrencilerimiz de olduğu gibi bizde de hayal kırıklığı yarattı. Milli Eğitim Bakanımız sayın Ziya Selçuk´un da belirttiği gibi çocuklarımız oyun alanlarında halı sahalarda kafelerde vakit geçirmektedir. Bu alanların hiçbiri okullarımızdan daha güvenli değildir”

 

SINIFLARDA ÖĞRENCİ SAYILARIMIZI SEYRELTTİK

“Bizler okullarımızda sınıflarımızda yemekhanelerimizde kantinlerimizde gerekli bütün önlemleri fazlasıyla aldık. Sınıflarda öğrenci sayılarımızı seyrelttik. Biz bu zorlu süreci halkımızın desteğiyle daha güçlü ve birlik olarak aşacağız. Yeri gelmişken süreçle ilgili ortak yaşadığımız sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sürecin uzaması öğrencilerimizin öğrenme süreci ve motivasyonu üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Ayrıca sürecin uzaması İllegal merdiven altı yapılan eğitim öğretim faaliyetlerini sebep olacak, bu durum geri dönüşü olmayan büyük sıkıntılar yaşatacaktır. Bu sıkıntıların en güzel çözümü her yerden daha güvenil olan okullarımızın her kademesinin 21 Eylül tarihinde eğitim öğretime başlaması ve eğitim öğretim faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesidir”

 

ÖRNEK OLALIM

“Zorlu bir dönemden geçen eğitim kurumlarında çalışan personel için de ayrıca kurumlara destek sağlanması eğer kurumların varsa kredi ve vergi borçlarının faizsiz ötelenmesi gerekmektedir.2 yıl önce kaldırılan eğitim öğretim desteğinin de şu an özel okullarda okuyan her bir öğrenciye tekrar verilmesi velilerimizin ekonomik kaygılarını azaltması bakımından önemlidir. Kırıkkale´miz de faaliyet gösteren özel okullarımızın göstermiş olduğu bu birlikteliğin diğer illerimizdeki Özel öğretim Kurumlarımıza bir örnek olmasını temenni eder en derin saygılarımı sunarım” dedi. Haber: Kenan Kuzucu