Muhtarlar, taleplerini anlattı Muhtarlar, taleplerini anlattı


ÇOK ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTIK

Kırıkkale Lisesi öğretmenlerinden matematik öğretmeni Dr. Nevin Bilgiçli 25 öğrencisiyle birlikte eTwinning projesi kapsamında 'Mysterious Ciphers - Gizemli Şifreler'  projesi hazırladı. Projeye Türkiye´nin yanı sıra Romanya, Çekya, Polanya, Litvanya, İsveç, Slovakya, İspanya, Hırvatistan ve Fransız Guyanası´ndaki 12 okuldan yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Proje ortakları tarafından 9 ay boyunca ortak çalışmalar yürütüldü. Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, yaptığı açıklamada millî eğitim olarak Araştırma Geliştirme (AR-GE) birimi organizesinde yapılan çalışmalarla yerel ve ulusal düzeyde çok önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

 

AVRUPA KALİTE ETİKETİ ÖDÜLÜ

Başarılı çalışmalar sayesinde kentin ulusal düzeyde temsil edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Tüfekçi, 'Kuruculuğunu ve yönetimini Kırıkkale Lisesi öğretmenlerimizden öğretmenimiz Dr. Nevin Bilgiçli ve beraberinde görevli öğrencilerimizi başarılı çalışmalarından dolayı bir bir tebrik ediyorum. Öğretmenimiz ve paydaşlarının hazırladığı proje geçen yıl 'Avrupa Kalite Etiketi' ödülü aldı. Öğretmenimiz bu sayede projeler içerisinden puan sıralamasına göre  en başarılı projelerin kuruculuğunu yapan öğretmenlerin davet edildiği  ve Antalya´da düzenlenen 12. Ulusal eTwinning konferansına da katılım sağladı. Proje burada Türkiye´nin farklı illerinden başarılı projeler yürüten öğretmenlerin  açtıkları stantlar, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yetkilileri, eTwinning Ulusal Destek Servisi yetkilileri, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve  öğretmenler tarafından oluşturulan heyet tarafından incelenmiş oldu.' dedi.

 

GİZEMLİ ŞİFRELER

Proje hakkında detaylı bilgiler veren matematik öğretmeni Dr. Nevin Bilgiçli, ise 'Gizemli Şifreler' projesinin matematiksel hesaplamalara dayandığını ve projenin şifreleme bilimi yani kriptoloji ile ilgili olduğunu söyledi. Proje sayesinde her ülkenin öğrencilerine önemli kazanımlar sağlandığını hatırlatan Bilgiçli, 'Proje kapsamında öğrenciler arasında eğitsel oyunlar oynandı, uluslararası çevrimiçi şifreleme yarışmaları düzenlendi ve ülkeler arası şifreli mektuplar dahi yazıldı. Uluslararası takım çalışmaları, sanal sergiler, ulusal takımlarda özgün şifreleme yöntemleri ile paydaşlar arası çevrimiçi toplantılarda yöntemlerin tanıtımı yapıldı. Proje süresince öğrenciler İngilizce olarak iletişim kurdular ve farklı Web 2.0 araçları kullanıldı. Proje sonunda önemli kazanımlar ve ortak çalışmaların ışığında da başarılı sonuçlar elde edildi.' dedi.

 

ÖNYARGILARI ORTADAN KALDIRILDI

Projenin öğrencilerde matematik dersine yönelik olumsuz önyargıların da ortadan kaldırıldığını belirten Bilgiçli, şöyle konuştu: 'Proje hedeflerinden biri de öğrencilerin matematik dersine karşı olan olumsuz önyargılarını gidermek ve motivasyonlarını artırmaktı ki bunu da başarmış olduk. Ayrıca öğrenci ve öğretmenlerin yabancı dili ve bilişim teknolojilerini kullanma becerileri ile öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmek, disiplinler arası proje tabanlı öğrenmeyi deneyimlemek,  işbirlikçi ve uyumlu çalışma becerilerini, iletişim becerilerini ve kültürel alışverişi geliştirmek, öğretmenlerin diğer ülkelerden meslektaşları ile öğretim yöntemleri hakkında fikir alışverişlerini arttırmak,  yeni eTwinning ve Erasmus projeleri için yeni ortaklıklar  kurma kazanımları gibi daha birçok faydalar sağlanmış oldu. Proje süreci ve sonunda yapılan bilimsel değerlendirme verileri doğrultusunda da projenin tüm hedeflerine bu sayede ulaşılmış oldu.'

 

AR-GE Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz da, girişimci öğretmen ve öğrenciler sayesinde yapılan çalışmaların uluslararası düzeyde planlanan hedef kitleye ulaştığını ve tüm paydaşların da bu sayede önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti. Haber: Kenan Kuzucu