TÜRK´ÜN BAYRAMI

ABC Anadolu ve Fen Lisesi gerçekleştirdiği Nevruz kutlamaları ile baharın sevincini ve dirilişin coşkusunu yaşadı. Tam bir bayram havasında gerçekleşen etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Okul Müdürü Nevzat Sevine, konuşmasında Nevruz´un dünyanın dört bir yanında Türk´ün bayramı olarak kutlandığını vurguladı. Baharın kardeşliğin habercisi olmasının yanında Ergenekon´dan demir dağı eriterek çıkan Türklerin var oluş simgesi Nevruz´dur dedi.

 

DAİMA YOL GÖSTERİCİ OLDUK

ABC Eğitim Kurumları Kurucusu Harun Güleç yaptığı konuşmada Nevruz´un bir diriliş olduğunu anlattı. Bir eğitimci bakışıyla Nevruz´u öğrencilere örnek gösterip önlerindeki engelleri aşıp son üç ayda kendi dirilişlerini gerçekleştirmek için çaba sarf etmelerini istedi. ABC olarak bu mücadelede önlerindeki her engeli eriterek yok etmek için bir bozkurt gibi daima yol gösterici olduklarını belirtti. Bu etkinlikte baharın müjdecisi Nevruz gibi, pandemide ruhları daralan öğrencilerin yüreklerinde çiçekler açmasını, aydınlık yarınlar için motivasyon oluşturmasını amaçladıklarını dile getirdi.

 

COŞKUNUN İLK ADIMINI ATTI

Konuşmalarını tamamlayan Güleç, demir dövüp Nevruz ateşini yaktı. Genel koordinatör Hüseyin Kelkit´le oyunu başlatıp coşkunun ilk adımını attı. Kültür Müdürlüğü sanatçılarının türküleri, oyun havaları öğrencilerin coşkusunu arttırdı. Geleneği yaşatmak için yapılan ok atışları, ateşten atlama, bahçe satrancı günün renkli etkinlikleriydi. Şiirlerin okunup oyunların oynandığı Nevruz kutlaması tam anlamıyla bir festival havasındaydı. Doğanın canlanışı yanında doğanın isyanı anında yardıma koşan AFAD ekibinin katılımı da farklı duygulara heyecanlı anların oluşmasına katkı sağladı.

 

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Program ikram edilen aşurelerin yenilmesi ile sona erdi. Baharın gelişi birlik ve dirilişin simgesi Nevruz ağız tatlılığı ile sona erdi. Haber: Kenan Kuzucu