SİLAH SEKTÖRÜNDE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKİYOR

Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu tarafından üretilen 500 modern piyade tüfeği (MPT-76), Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. Yerli imkan ve kabiliyetlerle üretilen tüfeklerin teslimatı ve Uzun Menzilli Atış Poligonu-Test Merkezi açılışı, Kırıkkale MKE Silah Fabrikasında gerçekleşti. MPT-76, tüm teknik özellikleri ve özgün tasarımıyla dünya silah sektöründe dikkatleri üzerine çekiyor. Üretilen 200 adetlik pilot kafile silahlar, birlikler tarafından değişik ortam ve koşullarda kullanılarak iyileştirme önerileri alındı ve 20 bin MPT-76 tedariki için sözleşme imzalandı.

 

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ, ORGENERAL ÇOLAK´A TESLİM EDİLDİ

MKE Silah Fabrikası´ndaki törenle, Türk mühendislerince tasarlanan yerli üretim Milli Piyade Tüfeği (MPT-76), Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, tören alanındaki bir MPT-76´yı Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak´a verdi. Milli Piyade Tüfeği´ni teslim almaktan duyduğu gururu ifade eden Orgeneral Çolak, 'MPT-76´nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmesiyle bir kuvvet çarpanı silah olarak bunu operasyonel faaliyetlerimizde ve plan görevlerimizde kullanacağımızı değerlendiriyoruz.' diye konuştu.

 

5 ATIŞLA HEDEFİ TAM İSABETLE VURDU

Kırıkkale'de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi Kırıkkale'de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

Milli Savunma Bakanı Işık ve Orgeneral Çolak, binadaki atış poligonuna gitti. Milli Piyade Tüfeği ile ilk olarak Bakan Işık, atış gerçekleştirdi. Işık, 5 atışta da hedefi tam isabetle vurmasının ardından, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak ile hedef kağıdını inceledi. Orgeneral Çolak, Milli Savunma Bakanı Işık´ın atışlarına yönelik, 'Vuruş istikrarınız çok güzel' ifadesini kullandı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak da yaptığı 5 atışla hedefi tam isabetle vurdu.

 

TSK GÜCÜNDÜN BİR ŞEY KAYBETMEDİ

MPT-76 devir teslim töreninde bilgi veren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık; “TSK´ya güvenlik güçlerimize ve ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bu piyade tüfeğimizin genişletilmesinde emek veren, gecesini gündüzüne katarak bizim ordumuzun da yerli olan bir tüfeği olsun noktasında MPT-76 noktasında emek veren arkadaşlarıma, işçi kardeşlerime, tasarımında görev alan bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bu toprakların bize vatan olarak kalması için öncelikle çok güçlü bir demokrasiye, ekonomiye ve güçlü bir Silahlı Kuvvetler´e ekmek kadar, su kadar muhtacız. Allah´a çok şükür dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerine sahibiz. Bu gücün başında insan unsuru geliyor. Gerçekten çok nitelikli bir insan unsurumuz var. Son dönemlerde buraya sığan hain FETÖ´ye rağmen Türk silahlı Kuvvetleri hamdolsun gücündün bir şey kaybetmedi”

 

FETÖ TEMİZLİĞİNDEN SONRA TSK DAHA GÜÇLÜ BİR HALE GELDİ
“Hele hele 15 Temmuz´dan sonra bu yapıda yaptığımız temizlikten sonra çok daha güçlü hale geldi. Burayı dünyanın en iyi silahlarla donatmak da bir vatan görevidir. 14 yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerimize dışa bağlılığımızı minimize etmek için sürekli çalışıyoruz. Kıbrıs Barış Harekatı´nda müttefiklerimizin ortaya koyduğu tavır, TSK´yı donatmamızın gerekliliğini ortaya koydu. Özellikle son dönemde bölgesel olaylardan dolayı bazılarının Türkiye´ye ambargo tehdidinde bulunması ne kadar doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi. Tekrar hayırlı olsun diyoruz. Türkiye kısa bir süre öncesine kadar savunma sanayinde yüzde 80 oranında neredeyse dışa bağımlı bir ülkeydi. Bugün bu oranı yüzde 40´lar seviyesine düşürdük. Hedefimiz bu oranı yüzde 20´lere düşürmek. Bugün artık pek çok ülkenin gıptayla baktığı bir ülke konumuna geldik. Bu MPT´nin başka hikâyesi var. Projelerinin satılmasıyla ilgili bir adli süreç de devam ediyor. Bu noktada projeleri çalınan bir ülke noktasında özellikle gıpta ile izlenen bir ülkeyiz. Kim hainlik, yanlış yaparsa mutlaka bedelini ödeyecek. Bu olay Türk Savunma sanayiinin geldiği noktayı gösteriyor. MPT-76´nın Türk Silahlı Kuvvetlerimize, emniyetimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum”

FIRAT KALKANI HAREKATI´NIN TEMAL AMACI DEAŞ´IN TEMİZLENMESİ

“Türkiye´nin Fırat Kalkanı Harekatı´nın başlatmasının temel amacı var. Öncelikle sınır hattımızdan ve bölgemizden DEAŞ terör örgütünün tamamen temizlenmesi. Bölge insanının bölgeye tekrar dönmesinin, güvenli bir şekilde kendi topraklarında hayatını idame ettirmesi için çalışmak. Burada olan insanlar Cerablus, Rai, Dabuk´lu insanların kendi topraklarına dönmesi hedefimiz. Şu anda 3 milyonun üzerinde insana ev sahipliği yapıyoruz. Hem onların hem bizim isteğimiz bu insanların kendi ata topraklarına dönmesi. Gerek Kızılay gerekse AFAD aracılığıyla bölgede halkın huzurunu, orada tekrar iskanını temin eden çalışmalar yapılıyor. Oradaki insanların çalışmalarına da ek görev tazminatı verilmesini öngören bir düzenleme yapıldı”

ZAMANI GELİNCE BAŞİKA´YI TÜRK VE IRAK YETKİLİLERİ KONUŞACAK

“Hafta sonunda sayın Başbakanımızın başkanlığında Irak´a önemli ziyaret yaptık. 2 yıl sonra Irak´a yapılan en üst düzey ve verimli bir ziyaret oldu. Başika kampı da gündeme geldi. Şunu özellikle ifade ediyoruz; Türkiye Irak´ın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına ve üniter yapısına saygılıdır. Bu noktada Türkiye ile Irak arasında bir problemin olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu açıdan Musul yakınlarında Başika´da Türk askerinin varlığı sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi bir keyfiyet değil zorunluluktur. Oranın güvenli bir hale gelmesi Irak kadar Türkiye açısından önemlidir. Türkiye orada hangi saiklerle bulunduğunu herkes çok iyi biliyor. Bölgenin DEAŞ´tan temizlenmesi için Başika´da Türk askeri gerçekten büyük hizmet veriyor. Bölgede 700 DEAŞ´lı etkisiz hale getirildi. 7 bin üzerindeki insana eğitim verildi. Başika kampının amacı öncelikle DEAŞ´ın temizlenmesi ve bölgede hiçbir terör örgütünün başta PKK ve PYD olmak üzere burada çalışmaların yapılamsı. Bölge terör örgütlerinden arındırıldıktan sonra Türk ve Irak tarafı oturup tekrar değerlendirecektir. Bizim burada Irak´ın toprak bütünlüğü ve egemenlik konusunda hiçbir tereddüdümüz yoktur. Bu işi dostane bir şekilde çözeceğiz” dedi.