MAZERETİ NEDENİYLE TÖRENE KATILAMAMIŞTI

Vali Yunus Sezer, 18 Mart günü Valilik Konferans Salonunda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni´ne mazereti nedeniyle katılamayan Gazi Ümit Kaplan´ın madalya ve beratını takdim etti. Vali Sezer, Devlet Övünç Madalyasının, millete yapılmış olan fedakârlığın, gösterilen kahramanlığın bir nişanesi olduğunu belirterek, “Milletimizin dilinde büyüklerimizin dilinde pelesenk olmuş bir söz var. Allah ölümün de hayırlısını nasip etsin diyerek biz dua ederiz”

 

DUANIN EN GÜZEL KARŞILIĞINI ŞEHİTLERİMİZ GÖRMEKTEDİR

“Belki bu duanın en güzel karşılığını şehitlerimiz görmektedir. Çünkü peygamberlikten sonra en büyük rütbe Allah´ın vaadi en büyük makam şehitlik makamıdır.  Büyüklerimiz ne iş yaparlarsa yapsınlar gaza niyetiyle diye yola çıkarlarmış. Niyet de bunun bir parçası. Allah belki şehitlik nasip eder belki gazilik nasip eder diye gaza niyetiyle dua ederek yola çıkarlarmış. Bunlar bizim geleneklerimde inancımızda olan şeyler”

Keskin’de Gençlik Şöleni coşkuyla kutlandı Keskin’de Gençlik Şöleni coşkuyla kutlandı

 

ŞÜKRAN VE MİNNET GÖSTEREN BİR MADALYA

“Devlet övünç madalyası, bu milletin bütün minnetini, şükranını ve devletin şehit yakınlarımıza ve gazilerimize duymuş olduğu şükranı, minneti gösteren bir madalyadır. Bunu biz kalbimizin üzerinde taşırken aynı zamanda şehitlerin emanetini ve onun neyi simgelediğini bilerek taşıyacağız. Belki şehit yakınlarımız Allah uzun ömür versin bugün aramızdan ayrılanlar da var ama torunları yıllar geçse de bunu büyük bir övünçle büyük bir şerefle benim dedem, benim amcam, benim büyük amcam, benim yakınım bu memleket için bu millet için bu dava için hayatını kaybetti şehit oldu diyecekler”

 

SAĞLIKLI HUZURLU BİR YAŞAM DİLİYORUM

“Bu madalyanın, bizim madalyamız zümrüt değil, yakut değil, altın değil bizim madalyamız da tıpkı destanı öksüz şehitlerimiz gibi sade ve milleti temsil eden bir madalyadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın buradaki temsilcisi olarak bu madalyayı sizlere tevcih etmekten dolayı onur duyduğumu belirtmek isterim. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet, bugün aramızda olanlara da sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi. Haber: Ahmet Ünal