KIRIKKALE´Yİ HER YERDE KONUŞURSAK ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR AZALIR

 

Kırıkkale’de deprem! O ilçe sallandı! Kırıkkale’de deprem! O ilçe sallandı!

MHP´Lİ ÖZTÜRK PAKİSTAN´DA

 

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın daveti üzerine, 13-14 Şubat tarihlerinde Pakistan´a gerçekleştirdiği resmi ziyarete Milliyetçi Hareket Partisi´ni temsilen katıldı.

 

KADİM DOST VE KARDEŞ ÜLKE PAKİSTAN 

Seyahat öncesi Esenboğa Havaalanı´nda kısa bir açıklama yapan MHP´li Öztürk; “Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli´nin talimatlarıyla 13-14 Şubat tarihlerinde Pakistan seyahatine eşlik edeceğiz. Bilindiği üzere; Türkiye-Pakistan ilişkileri, devletler arasındaki sıradan ilişkilere hiç benzemeyen kendine özgü bir yapıya sahiptir. Türkiye; 1947´de kurulan Pakistan´ı ilk tanıyan ülkelerden birisidir. Söz konusu bu durum; iki ülke halkının tarihe dayalı yakın dostluk ve kardeşlik anlayışını pekiştirmektedir. Diğer yandan Pakistan FETÖ´yü terör örgütü ilan eden ve örgüte ait okulları Türkiye Maarif Vakfına (TMV) devreden ilk ülkelerden biri olarak, kardeşliğini, dostluğunu her alanda göstermektedir.” dedi.

 

KIRIKKALE´NİN SORUNLARINI KONUŞMA FIRSATI

Pakistan ziyareti resmî heyetinde çok sayıda Bakanın ve üst düzey bürokratın yer aldığını açıklayan Milletvekili Öztürk; “Cumhurbaşkanımızın resmi ziyaretine katılan heyette; çok sayıda Bakan ve üst düzey bürokrat bulunmaktadır. Bu resmi ziyaret sırasında, her fırsatta Kırıkkale´nin çözüm bekleyen sorunlarını da; gerek Bakanlarla, gerekse bürokrat arkadaşlarla istişare etme ve sonuca ulaştırma imkânı bulacağız. Biz Kırıkkale´yi her yerde konuşur, dile getirirsek, çözüm bekleyen sorunlar da azalacaktır.” ifadesinde bulundu.

 

PAKİSTAN´DA ÇOK SAYIDA TEMAS

Resmî ziyaret kapsamını da değerlendiren MHP´li Öztürk; “Pakistan ziyaretimiz esnasında; Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi´nin 6. Toplantısı icra edilecek, yine Türkiye-Pakistan İş Forumu gerçekleştirilecektir. Ziyaret kapsamında Pakistan Milli Meclisi ve Senatosu´nun ortak oturumuna katılıp, Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile de başbaşa görüşmeler gerçekleştirilecektir. Kardeşliğimizin daha da pekişeceği bu resmî temasta; Kırıkkale Milletvekili olarak, Milliyetçi Hareket Partisi´ni temsil etmenin onur ve gururunu taşıyorum.” diyerek, Pakistan temasları sırasında; Pakistanlı yatırımcıları Kırıkkale´ye yatırım için davet edeceğini söyledi. Haber: Ayşe Soysal