31 Mart 2024 seçimlerinde, DEM Parti’den Van Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan’ın terör örgütü PKK ile ilişkili videoları ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alınmış ve Van başta olmak üzere bazı illerde DEM Partililer sokağa dökülmüştü. Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ise yaşanan olaylar sonrası açıklamalarda bulundu.
 
Milletvekili Öztürk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Van ve diğer illerde, hukuksuzluk iddiası ile sokaklara dökülenler, hukuksuzluğun ve huzursuzluğun bizatihi kendisidir. DEM'li Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayının memnu hakkının geri alınmasının ardından sokakları talimatla terörize edenlerin amacı ortadadır. Bölücü propagandaların gölgesinde Türkiye Cumhuriyeti'ne meydan okuyanların sonu hep hüsran olmuş, bu ve buna benzer eylemler hiçbir zaman amacına ulaşamamıştır. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir ve herkes hukuka uymak mecburiyetindir.”

“Seçimlerin ardından birtakım bahanelerle huzurumuzu bozmaya çalışanlar, Türk milletinin karşısında, bölücülüğün yanında saf tutanlardır. CHP ise bizleri hiç şaşırtmamış safını yine belli etmiştir. Terörle ve bölücülükle yan yana duranların yanından hiç ayrılmayan CHP, bu tavrı ile kendisini Türk milletinin karşısında konumlandırmaktadır. CHP'nin konumu yanlıştır, rotası şaşmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunları bellidir. Kanunsuzluğu meşru bir hak gibi görerek hareket edenler de kaybetmeye mahkumdur. Sandıklardan sokaklara kargaşa yaymaya çalışanlar ve buna payanda olanlar ise mukadder sonuçlarla elbette karşılaşacaktır.”

Belediye Başkanı Hilmi Şen’den, SMA hastası Yiğit Hamza’ya destek! Belediye Başkanı Hilmi Şen’den, SMA hastası Yiğit Hamza’ya destek!

Haber: Burak Çalışkan