Meslek seçiminde cinsiyet ayırımı yoktur

 

“MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Unıcef iş birliğinde yürütülen 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Okul Standartlarının Yaygınlaştırılması' çalışması kapsamında pilot okul olan Kırıkkale Lisesi´ni Amasya Üniversitesi ziyareti.

Bunalımdaki şahıs otoparkta intihar etti Bunalımdaki şahıs otoparkta intihar etti

 

GEZİLER YAPILDI

 Okul Müdürü Basri Başat; “MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Unıcef iş birliğinde yürütülen 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Okul Standartlarının Yaygınlaştırılması' çalışması kapsamında pilot okul olan Kırıkkale Lisesi ve koordinatör öğretmenler Hicran Karagöz ve Efraim Soyak tarafından 'Meslekte Cinsiyet Ayırımı Yoktur Sadece Sevdiğin Meslek Vardır' projesi kapsamında Amasya Üniversitesinin Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Teknoloji Fakültesine gezi yapıldığını” belirtti.

 

YETENEK VE KİŞİLİK ÖZELLİKLERİNE GÖRE YÖNLENDİRİLMELİDİR

Proje Koordinatör öğretmenleri Hicran Karagöz ve Efraim Soyak tarafından yapılan açıklamada “Projenin hedefi alan ve meslek seçimi konularında öğrencilerimizi cinsiyetten bağımsız olarak ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine uygun olarak yönlendirmektir. Gelişimsel özelliklerin genetik/fizyolojik temelleri kız ve erkek öğrenciler arasında bazı önemli farklılıklar yaratsa da bu farklılıkların sınırları, neden ve sonuçları konusunda bilgi sahibi olunmalıdır. Çevre ve fizyolojik gelişimin etkileşimi akılda tutulmalı, kız ve erkek öğrenciler arasındaki bazı farklılıkların da öğrenme kaynaklı olduğu unutulmamalıdır. Bu farklılıkların en belirgin olanları toplumsal beklentiler, toplumsal cinsiyet rolleri olarak kendini gösterir. Sosyo-kültürel ortam tarafından aktarılan bazı öğrenmeler herhangi bir cinsiyet için avantaj veya dezavantaja dönüşmemeli ve belli bir cinsiyetin önünü açarken, diğeri için engel olmamalıdır. Önyargılar sorgulanmalı, kız ve erkek öğrencilerin doğru alan ve meslek seçimi yapmalarını sağlamak için ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerini ortaya çıkaracak uluslararası boyutta kabul görmüş bilimsel testler, ölçekler vb. kullanılmalıdır” dedi. Haber Merkezi