MİGFET Yönetim kurulu üyesi ve Onur Kurulu Başkanı gazeteci Yalçın MALGİL vefat etti. Türk basınına uzun yıllar hizmet veren Yalçın MALGİL, Tercüman Gazetesinin efsane kadrosunda yer alan ünlü bir gazeteciydi.  Gazetecilik yıllarında birçok ödül alan MALGİL, çağa direnen ustalar, büyük başkan, sen de çocuktun gibi belgesel filmler çalışmalarını sürdürüyordu.

 

YALÇIN MALGİL KİMDİR?

1954 yılında Eskişehir´de doğan Yalçın Malgil, Ankara Atatürk Lisesi ve Bergen Üniversitesi´nde (Norveç) eğitim gördü. 1970 yılında gazeteciliğe Ulus Gazetesi´nde spor muhabiri olarak başladı ve daha sonra ´Son Havadis´, ´Başkent´ ve ´Adalet´ gazetelerinde Ankara temsilcisi ve yazı işleri müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra Türk Haberler Ajansı ve Tercüman Gazetesi Parlamento Bürosu´nda büro sorumlusu olarak çalıştı. ´Yeni Günaydın´ ve ´Tercüman´ gazetelerinde haber müdürlüğü ve Ankara temsilciği yaptı. Hürriyet Grubu´ndan 1993 yılında emekli oldu.

 

Gazetecilik yıllarında bir çok ödül alan Malgil, emekliliği döneminde kurduğu May Yapım ve YMS Yapım ile uluslararası başarılar elde eden belgesel filmlere imzasını attı.

 

Yalçın Malgil; TRT ve özel televizyonlar için hazırladığı dizi belgesellere 'Çağa Direnen Ustalar', 'Büyük Başkan', Sen de Çocuktun' gibi filmlerle çalışmalarını sürdürüyordu

Türk basınına uzun yıllar hizmet veren bir basın emekçisi daha hayatını kaybetti.

Türk basınına uzun yıllar hizmet veren, Tercüman Gazetesi´nin efsane kadrosunda yer alan gazeteci Yalçın Malgil hayatını kaybetti.

Yargıtay'dan ATM'den hırsızlık kararı Yargıtay'dan ATM'den hırsızlık kararı

 

Malgil´in ani vefatı, Ankara medyasında şok etkisi yaratırken, sevenlerini de yasa boğdu