MEB, yeni müfredat taslağını yayınlandı MEB, yeni müfredat taslağını yayınlandı


Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Naim Deniz Ayaz, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı konferansta Litvanya Veteriner Fakültesi'nden Doç. Dr. Aldona Baltusnikiene 'Litvanya'da Gıda Üretimi ve Veteriner Hekimliği Eğitimi' konulu bir sunum yaptı. Ardında kürsüye çıkan Prof. Dr. Elena Bartkiene, 'Fito Östrojenlerin İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri' konulu konuşmasını yaptı. Konferansın ardından konuk öğretim üyelerine, Dekan Prof. Dr. Arıkan tarafından plaket verildi.

Laboratuarlar ziyaret edildi

Litvanya heyeti Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinikleri ile Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Laboratuarı ziyaretinde, Kırıkkale Üniversitesi laboratuarlarının ve Veteriner Fakültesi Kliniklerinin son derece yüksek teknolojiyle donatılmış olduğunu belirterek gelişmiş Avrupa ülkeleri standartlarında olduğunun altını çizdiler.

İşbirliği her geçen gün artıyor

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin uluslararası alanda işbirliği ve tanınırlığının her geçen gün artmakta olduğunu söyleyen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arıkan sözlerine şöyle devam etti: 'Son bir ay içerisinde 2 AB ülkesinde bulunan üniversitelerin öğretim üyeleri fakültemizi ziyaret etti. Önümüzdeki aylarda da fakültemizden öğretim üyeleri Letonya, İtalya, Yunanistan Veteriner Fakültelerini ziyaret edecekler. Ayrıca her yıl fakültemizde öğrenim gören başarılı öğrenciler, Erasmus ve Mevlana Programları kapsamında bir dönem yurt dışında okuyabiliyorlar. Bu programlar kapsamında yapılan işbirliği anlaşmaları artarak devam ediyor.'