19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı her ilde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı.  

 

COŞKUYLA KUTLANDI

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 100. yıl dönümü ve “Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Kırıkkale´de büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında gerçekleşen törene; Vali Yunus Sezer, eşi Canan Sezer, Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

EŞİNE AZ RASTLANIR BİR KAHRAMANLIK DESTANI

Evde Espresso Nasıl Yapılır? Evde Espresso Nasıl Yapılır?

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 100. Yıldönümünü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Mayıs 1919´da Samsun´dan başlattığı bağımsızlık hareketi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Atatürk´ün önderliğinde dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi veren Türk milleti hep birlikte savaşarak bu toprakları yeniden vatan yapmışlardır”

 

TÜRK MİLLETİNİN KAHRAMANLIĞI

“İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin yazdığı eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu savaş, Türk milletinin kahramanlığının, vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının belgesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti´ni gençliğe emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutluyorum” diye konuştu.

 

MİLLETİMİZİN UMUT VE İNANÇLARI OLUŞTURMUŞTUR

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Atatürk´ün Gençliğe hitabesi ve Gençliğin Ata´ya cevabı öğrenciler tarafından okundu. Programda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan, “Bugün “Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün milletimizle omuz omuza vererek 19 Mayıs 1919´da Samsun´da yaktığı bağımsızlık ateşinin 100 yılıdır. O gün Samsun´da yakılan istiklal ateşi, bugün milletimizin gönlündeki yerini ilk günkü azim ve coşkuyla muhafaza etmektedir. Cumhuriyetimizin inşasındaki temel harç malzemesini, bu meşaleyi yakan şanlı milletimizin umut ve inançları oluşturmuştur.

 

KURTULUŞ VE KURULUŞ MÜCADELESİ

“Türkiye Cumhuriyeti´nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde geriye dönmeyi düşünmeden yollara düşen ve canı pahasına istiklâli savunan ecdadımız, bugün de aynı aşkla ülkesini daima ileriye taşıma gayreti veren gençlerimize ilham olmuştur. Dünden bugüne hiç değişmeyen istiklal ve memleket sevdası ile Türkiye´yi Gazi Mustafa Kemal´in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak; yarınımızın emanetçisi olan gençlerimizin önündeki en kutlu amaçlardan biridir. Bize düşen ise hem istiklalimizi hem de bu ülkenin istikbalini emanet edeceğimiz gençliğimizi hızla değişen dünyada, yükselişe geçen bir milletin mensuplarına yaraşır biçimde yeni dünyanın yeni şartlarına hazırlamaktır. İnanıyorum ki; ülkemizin bilim, kültür, sanat ve sporla aydınlanan gençleri, medeniyetlerin el sıkışmasını sağlamakta lokomotif güç olacaklardır”.

 

BİR VE BERABERCE YÜRÜMEYE DEVAM ETMEKTEYİZ

“Atatürk´ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza etmek, topraklarımız üzerinde kirli emeller kuranların oyunlarını bozmak için 100 yıl önce yakılan istiklal ateşinin aydınlattığı yolda bir ve beraberce yürümeye devam etmekteyiz. Sevgili Gençler, Milli Mücadelenin 100 yılında, kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşadığımız bu topraklarda, birliğin ve beraberliğin devamını sağlayacak olan tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

 

SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Karahan´ın günün anlamıyla ilgili konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunları gösterisi sergilendi. Kutlama programı sonunda Vali Sezer ve beraberindeki protokol mensupları, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren sporcuların sergilediği sportif gösterileri izledi. Sporcularla ilgilenen ve fotoğraf çektiren Vali Sezer, branşlarında Türkiye´de ve Avrupa´da ülkemizi temsil edip başarı gösteren sporcuları tebrik ederek protokol üyeleri ile birlikte ödüllerini verdi. Haber Merkezi