SAHA: Bozok Stadyumu

HAKEMLER : Aydın Murat Demir (**),Uğur Akgül (**), Murat Demir (**)

SORGUNSPOR : Koray (***), Ayhan(***), Serdar (**), Kerim (***), Hilmi (**), Serdal (***), Kenan(**),Orhan (***), Soner(***)Selim (**), Eşref (***)

KIRIKKALESPOR : Muhammet(**), Murat (**), Yasin (**), Sabri (**), Tunahan (*)(Gökhan (*),Celal(**),Cansın (**) (Osman *) ,Hasan(**),Muhammet (**),Ufuk (**),Bahri (**)

GOLLER : Dk 58-60 Eşref (Sorgun) Dk 63 Cansın

Kupada yokuz

Kırıkkalespor Türkiye Kupasının ilk turunda komşu ilin temsilcisi Sorgun Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Maçın genelinde üstün görünen kırmızı lacivertiler ilk yarıda kaleci Koray'ı geçemedi.İkinci devrenin başında iki dakikada kalesinde iki gol gören kırmızı lacivertiler bu gollere 63. Dakikada Cansın ile cevap verdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kırıkkalespor Türkiye Kupasına ilk turda veda etti

Maçtan notlar

İlk yarı iyi olan taraftı

Kırıkkalespor yeni sezon öncesi en önemli karşılaşmasında Türkiye Kupası ilk tur maçında Yozgat deplasmanında Sorgun Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Maça rakibine oranla iyi başlayan taraf kırımızı lacivertiler oldu. Oyunu ilk dakikalarda rakip sahaya yıkan kırmızı lacivertiler kanatlardan geliştirdiği ataklarda etkili oldu. İlk devre oyun kontrolünü tamamen alan Kırıkkalespor Bahri ve Ufuk ile yakaladıkları müsait pozisyonları çömertce harcadı. Bu dakikalarda yakalanan pozisyonlarda Kaleci Koray'ın başarılı olduğu görüldü. Ev sahibi ekip ilk devrede oyunu kendi sahasında kabul ederek geliştirdiği kontrataklarla etkili oldu. İlk yarıda iki takımda gol atmaya muhakkak olamayınca ilk devre golsüz sona erdi.

İki dakikada iki gol

Maçın ilk devesine olduğu gibi ikinci yarıda da oyuna iyi başlayan kırmızı lacivertiler oldu. Rakip kaleye yüklenen kırmızı lacivertiler kalesinde de tehlikeler yaşadı. Nitekim maçın 52. Dakikada ev sahibi ekibin atağında sol kanattan ceza sahasına giren Eşref düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.1-0 Bu golden bir dakika sonra Tunahan'ın büyük hatası sonucu topu önünde bulan Eşref kaleci Muhammet ile karşı karşıya kaldı. Düzgün vuruşu filelere gitti 2-0 Skor üstünlüğünü eline alan ev sahibi oyunu kendi sahasında kabul etmeye başladı. Bu dakikada ataklarını sıklaştıran Kırıkkalespor maçın 65. Dakikasında Muhammet'in ortasında arka direkte topla buluşan Cansın topu boş kaleye gönderdi.2-1 Kalan dakikalarda Kırıkkalespor'un atakları sonuç vermeyince karışlaşma ev sahibi Sorgunspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Kırıkkalespor Türkiye kupası ilk tur maçında yenilerek Türkiye Kupasının dışında kaldı.

*******

Taraftar yalnız bırakmadı

Kırıkkalespor'u Sorgun'da oynadığı karşılaşmada taraftarları yalnız bırakmadı.Öğlen saatinde Cumhuriyet Meydanında toplanan taraftarlar Kırıkkale Belediye Başkanın ayarladığı araçların ufak ve kapasitesinin 17 kişilik olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadılar. Kendi aralarında para toplayarak tekrar araç kiradılar. Bozok Stadyumunda yaklaşık 300 kişilik taraf grubu takımlarını 90 dakika boyunca hiç susmadan desteklediler.

Koray yaptı yapacağı

Kupayı Pevrul Başkana Götürdüler Kupayı Pevrul Başkana Götürdüler

Maç sonunda geçen sene Kırıkkalespor kalesini koruyan Kaleci Koray bu sezon başında Yozgat Sorgun Belediyespor ile anlaşmıştı. Maçın başında eski takım arkadaşları ile selamlaşan tokalaşan Koray ile taraftarlar arasında sıkıntı yaşandı. Taraftarla kendilerini askere gideceğim diyen daha sonra Sorgun Belediyespor ile anlaşan Koray'a laf ile sataştı. Maç sonuda kırıkkalespor taraftarların bulunduğu tribüne gelen Koray'ın küfür etmesi üzerine Kırıkalespor'lu Ufuk Koç gelerek müdahale etti. Bu dakikada saha bir anda karıştı. İki takım futbolcularını araya giren teknik kadro uzaklaştırdı.

*/*//*/*/*/*

Protokol tribününde arbede

Maçın bitimi ile birlikte potokol tribününde bir anda karıştı. Maçı izlemeye gelen Kırıkkalespor yöneticilerine sözlü saldırılarını devam ettiren Sorgun Belediyespor yöneticilerine karşılık verildi. Kırıkkalespor kulüp Başkanı Metin karakuş kendisine yapılan hakarete karşılık verince protokol tribünü bir anda karıştı. Araya giren emniyet yetkilileri olayları büyümeden önledi.