ÖZEL İDARE 185 KÖYE HİZMET GÖTÜRÜYOR

Kırıkkale´ye bağlı 185 köye hizmet götüren İl Özel İdaresi 2021 yılı yatırımlarına başladı. Yeni sezon öncesi Balışeyh Ulaklı Köyü´nde tören düzenlenirken törene Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, ilçe başkanları ve diğer yetkililer katıldı.

Hıdırellez nedir? Hıdırellez neden kutlanır? Hıdırellez nedir? Hıdırellez neden kutlanır?

 

96 PROJE YÜRÜTÜLECEK

Törende konuşan Vali Sezer, sezonun hayırlı olması temennisinde bulundu. Protokol üyeleri açılış töreninin ardından Balışeyh ilçesine bağlı Ulaklı Köyünde beton yol çalışmalarında incelemelerde bulundu. Törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, bu yıl yol programında 39, içme suyu programında 41, kanalizasyon programında 1, üst yapı programında 15 olmak üzere toplam 96 proje yürütüleceğini vurguladı.

 

184 KÖYÜMÜZÜN İÇME SUYU YETERLİDİR

İl Özel İdaresi olarak Kırıkkale´de ilklerden birisi olan Köy yollarında beton yol yapımı çalışmasının başladığını hatırlatan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan 'İl Özel İdaresi olarak görev sahamıza giren her alanda büyük bir çalışma azmiyle işlerimizi yapmaya gayret ettik ve gayretimiz devam etmektedir.  İdaremizce bu yıl yol programında 39, içme suyu programında 41, kanalizasyon programında 1, üst yapı programında 15 olmak üzere toplam 96 proje yürütülmektedir. Günümüz itibariyle, bir köyümüz hariç (orda kaynak sıkıntısı var)184 köyümüzün içme suyu yeterlidir”

 

BETON YOLUMUZ 90 KM OLACAKTIR

“İçme suyu tesislerimizden Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun hale getirilen köy sayımız 182 merkezi dağıtımlı ferdi içme suyu tesisi yapılan köy sayımız ise 156´dir. Yine günümüz itibariyle 185 köyümüzün 148´indekanalizasyon tesisi bulunmaktadır. İdaremizin görev sahasında toplam yol ağı 1665 km. dir. (Bunun 796 km.si asfalt, 763 km.si stabilize, 90 km.si tesviye ve 16 km.si ise kilit parke vasfında iken)Şimdi törenini yaptığımız 2021 yılı çalışmaları tamamlandığında 87 km yolunda ilavesiyle beton yolumuz 90 km. olacaktır' diye konuştu.

 

5 YILDA 565 KM ASFALT ÇALIŞMASI YAPILDI

“İdaremizce son 5 yılda 565 km. yolda asfalt çalışması yapılmıştır. Ancak, İdaremizde geleneksel asfalt yapım şekli olan, halk dilinde soğuk asfalt diye tabir edilen sathi kaplamanın ortalama ömrü en fazla 3 yıldır. Bu süre zarfında bozulan yolun tekrar yapılması ihtiyacı, tüm yol ağının asfalt olmasını imkânsız kılmıştır.  İşte bu durumun çözümü içinkonu tüm detaylarıyla incelenmiş, mevcut kaynakların verimli kullanılması esas alınarak beton yol yapılmasına karar verilmiştir. İlimizde gerçekleştirilecek olan bu çalışmanın 1. Etabı 31,2 kilometreden oluşuyor. Beton yolumuzun sıkıştırılmış kalınlığı 15 cm. olarak uygulanacak, yol genişliği ise ortalama 6 metre olacaktır. Sözleşme gereği işin bitim tarihi 11 Eylül 2021´dir”

 

MAKİNE PARKIMIZ GENİŞLEDİ

“İdaremiz imkanları ile 2021 yılı içerisinde 1 adet greyder,1 adet ekskavatör,1 adet tır,1 adet lobet,1 adet çekiçi alınarak araç parkımıza kazandırılmış olup böylece  idaremiz hizmet ağında bulunan köylere  2021 yılı itibari ile  toplam da 37 adet iş makinası ve 78 adet araç (Kamyon-Picup-Minübüs-Otobüs-Seyyar tamir) ile hizmet verilmektedir. Beton yol yapılması hususunda verilen kararda, bu husustaki çalışmalarda ve kaynak temininde yoğun mesai harcayan ve büyük emekleri olan Sayın Valimize, Milletvekillerimize, bu husustaki aldıkları kararlarla her zaman desteklerini gördüğümüz İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerine şükranlarımı arz ediyorum' dedi.

 

BİR HAYAL KURDUK

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yunus Sezer, 'Şu anda Türk bayrağını görüyoruz burada. Bu bayrak bizlere ecdadımızın en yadigarı ve emaneti. Bu bayrak ve bu vatan uğrunda her türlü fedakarlığa değen kutsal topraklar. Bazıları buraları bozkır olarak görebilir ama bizler bu vatanın en değerli yerleri olarak görüyoruz. Tek başına bu hislerimiz bile gece gündüz buraların hizmetkarı olmamıza yetecek kadar önemli. Geçen yıllarda bir hayal kurduk ve tüm köylerimizi en iyi hizmetler buluşturalım dedik”

 

ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

“Bazı illerden gelip bizim burada yürüttüğümüz kilit parke ve beton santralinin işlevselliğini görüp kendi illerine uyarlayan iller de var. Örnek çalışmalar yapıyoruz. Bunu da sizlerle beraber yapıyoruz. Allah´a şükür geçen sene başladığımız kilit parkede bu sene 30 köyümüze ulaşmış durumdayız. Şu anda 28 köyde çalışmalar tamamlandı, 2 köyümüzde de devam ediyor. Bunlar da devam edecek. Bu sene beton yol denenmesi 82 kilometre olarak belirledik ama belki bunu 100 kilometreye tamamlayacağız. Bu Kırıkkale ölçeğinde çok bir hizmet ve çok büyük bir yol ağına tekabül ediyor. İnşallah bunu başarırız' dedi.

 

TARİHİ GÜNLERDEN BİRİSİNİ YAŞIYORUZ

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Gerçekten tarihi günlerden birisini yaşıyoruz. Pandemi süreci ve ekonomik dar boğaz var. Bütün bu sıkıntılara rağmen yatırım yapıyoruz. Bu durumlara rağmen köylerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi ve şehrimizi düşünüyoruz. Bu manada çok önemli. Malumunuz olarak bir kuraklık yaşıyoruz. Hububat ürünlerinin daha çok ekildiği bir bölgede kuraklık yaşıyoruz. Buğday ve arpa eken çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi noktasında ilçelerimizde incelemelerde bulunduk. Hasar tespitleri çok ciddi oranlarda”

 

ÇİFTÇİLERİMİZ TARSİM´E MÜRACAAT ETMELİDİR

 “Bütün bu hasar tespiti tutanakları tutulduktan sonra girişimlerimiz ve önerilerimiz oldu. Çiftçilerimiz bundan sonra TARSİM´e müracaat etmeliler. Önümüzdeki senelerde bunun ilerlemesi noktasında girişimlerde bulunması lazım. Yüzde 60 olan devlet hibesi yüzde 70´e çıkıyor. Ve zarar karşılama oranı ise yüzde 80. Kuraklığın muhtemel olduğu bölgemizde çiftçilerimizin TARSİM´e rağbet göstermesi lazım. Bizim talebimiz doğrudan desteklerin hububat kota oranında geçen yıl neyse ürün desteğinin verilmesi noktasında oldu.”

 

YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise burada yaptığı konuşmada, 'Tüm dünyada büyük bir kriz varken Türkiye hala yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu manada ben başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere her noktada emeği geçenlere ve Cumhur İttifakına da teşekkür ediyorum. Çünkü yukarıda bu hizmetlerin önü açılmasa hiçbirimiz bunları yapamayız. Hiç durmadan biz yolumuza büyük bir gayret ve özveri ile yolumuza devam etmek ve çalışmak zorundayız. Bunların da temel noktası birlik ve beraberlikten geçiyor. Birlik ve beraberlik olmadan bir sinerji ve ürün ortaya çıkmıyor. Biz ülke olarak birlik ve beraberliğimizi sergilediğimiz süre içerisinde çok daha büyük işler yapacağız. Kırıkkale´de bunun örneklerini görüyorsunuz. Birlik ve beraberliğin getirmiş olduğu hizmetlerin ne şekilde yapıldığını hepimiz görüyoruz' dedi.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, “İlimizin 2 bin 137 kilometre köy yolu ağımız var. Bu yol ağımızın yaklaşık 700 kilometresi stabilize olup, 170 kilometresi sıcak asfalt ve bugün başlayacağımız ilk denemesini Yahşihan ilçemiz Irmak köyümüzde üç kilometre beton yol yapmıştık. Gerekli verimi aldıktan sonra Bartın´da beton yol incelemesiyle birlikte uygulanan bu beton yol çalışmasını köylerimiz içinde uygulamaya başladık” dedi. Haber: Kenan Kuzucu