Atila YILMAZ


MUHTEŞEM TARAFTARA BU SONUÇ YAKIŞMADI

MUHTEŞEM TARAFTARA BU SONUÇ YAKIŞMADI


Kırıkkalespor taraftarının Etimesgut Belediyespor maçındaki muhteşem tezahüratı ve verdikleri destek görülmeye değerdi.

Maçtan önce Etimesgut’  da ikamet eden Kırıkkaleliler ile Kırıkkale’den giden Taraftarların buluşması ayrı bir heyecan yaşattı. Sarmaş dolaş olanlar, koyu sohbete dalanlar, yemekte bir araya gelenlerin tek paydası Kırıkkalespor içindi.

500 bin Nüfuslu Etimesgut’ta pazar günü Kırıkkaleliler ’in festivali vardı sanki.  Tribünlerin tamamını dolduran taraftarlar ve bir o kadarda saha kenarında izleyen taraftar takımlarını heyecanla bekliyor Kırıkkalespor’un büyük bir takım olduğunu ispat ediyordu.

 

*****

 

Maçın ilk yarısında ev sahibi ekip Etimesgut Belediyespor maçta yürüyen temsilcimiz Kırıkkalespor’u oldukça zorladı.  Haftası haftasını tutmayan temsilcimizin rakibi karşısında stres, heyecan ve panik içerisinde olmasına bir anlam veremedim.  Maçın başında yenilen erken gol bir takımı bu kadar erken oyundan düşürmemeli. Defansta görev yapan futbolcular adeta panik içerisindeler çok basit hatalar yapıyorlar, orta sahanın ha varlığı ha yokluğu bu bölgeye çok acil çözüm bulunulmalı yoksa çok canımız yanar.  Hoca kenardan futbolcularına bağırıyor yerden ve ayağa garanti pas yapın, top çevirin ve rakibin oyununu bozun diyor ama nafile onu dinleyen kim.

Hiçbir futbolcuda hocamız bunu diyor arkadaşlar saha içerisinde bunları yapalım demiyor yani herkes kendi bildiğini okuyor hal böyle olunca da rakip kim olursa olsun sana adeta ecel terleri döktürüyor aynı Tosya Belediyespor ve Etimesgut Belediyespor maçında olduğu gibi.

 

*****

 

Maçın 2. yarısında zaman zaman iyi performans sergilediğimiz dakikalarda oldu ama bu performansı bence 90 dakikaya yaymak için tüm futbolcularımızın çok çalışması gerektiğini düşünüyorum.

Geçen hafta kendi sahamızda oynadığımız maçta 90. dakikada yenilen gol takımın çok önemli 2 puan kayıp etmesine neden olmuştu.  Bu hafta ise son dakikada atılan gol 1 puan kazanmamıza neden oldu iyide bu son dakika sendromu nereye kadar böyle gidecek  

Kırıkkalespor’lu futbolcular 90 dakika boyunca hiç susmayan,  tribünlerin tamamını dolduran, onlar için tüm riskleri alan ve onlar için kavga eden taraftarlarına yakışır bir futbol yine sergileyemedi bu muhteşem taraftara böyle bir sonuç bence hiç yakışmadı.

 

*****

 

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından ev sahibi ekibin taraftarlarının ve futbolcularının yaptıkları çirkefliğe ne demeli

 Sahaya inen taraftarlar ile birlikte hareket eden ev sahibi ekibin futbolcuları karşı tribünde yer alan Kırıkkalespor’lu taraftarları çileden çıkartarak olayların başlamasına neden oldu. Kırıkkalespor bayrağını yakmaya çalışanlara bu kez de Kırıkkalespor taraftarları tepki gösterince ortalık bir anda sokak olaylarına dönüştü ve olaylar uzun süre devam etmesi güzelim maça gölge düşürdü.

 

*****

 

Maçtan önce Kırıkkalespor kafilesini mükemmel bir şekilde konuk eden ve ağırlayan Etimesgut Belediyespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal ve yönetimine buradan teşekkür ediyorum.  Başkan Hasan Kartal ile maç öncesi sohbet etme imkanı buldum. Genç bir iş adamı Etimesgut Belediyespor başkanlığının yanı sıra Boks federasyonunda yöneticilik Süper ligde başarılı bir sezon geçiren Rizespor futbol takımının 2. Başkanlığını yaptığını ifade etti.  Etimesgut Belediyespor’un başarısı için tüm imkânlarını seferber ettiğini belirtti. Başkan hiç kimseye borçlarının olmadığını takıma her sezon kendi cebinden 700 ile 800 milyon harcadığını bunun yansıra Rizespora’da bir o kadar yardımda bulunduğunu söyledi. Ne diyelim helal olsun vallahi takdir etmemek elden bile değil İnşallah Kırıkkalespora’da Hasan Kartal gibi bir Başkan gelirde bizde tekrar eski günlerimize döneriz diyorum.