YOĞUN KATILIM

Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt, Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü şube müdürü Erol Hantal, Kırıkkale ESKK Kooperatif Başkanı Osman Cebeci ve yönetim kurulu üyeleri, Kamyoncular Kooperatif Başkanı İsmail Şen ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda kooperatif yetkilileri katıldı.

Yahşihan’da bitmemiş yol kalmayacak Yahşihan’da bitmemiş yol kalmayacak

 

22 ADET KOOPERATİF BULUNUYOR

Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner; “İlimizde faaliyet gösteren 22 (yirmi iki)  kooperatif olduğunu bunların 12 tanesinin Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, 5 tanesinin Kredi Kefalet Kooperatifi, 2 ‘sinin Tarımsal Satış Kooperatifi, 1 Eğitim ve 1 tanede Üretim pazarlama kooperatifi olduğunu,  bunların içinde Kredi Kefalet ve Motorlu taşıyıcı kooperatiflerinin aktif olduğunu söyledi.

 

SORUMLULUK İÇİNDE

Tüm bu kurum ve kuruluşların İl Müdürlüğünün görev ve sorumluluk sahası içindedir. Bu kooperatiflerin kuruluş işlemlerinin,  genel kurullarına bakanlık temsilcisi görevlendirilmesinin İl Müdürlüğünce yapıldığını ifade etti. Çetiner, odalara bağlı 6431 Esnaf, Sanatkâr ve kooperatiflerin görev ve sorumluluk alanı içinde olduğunu belirtti.