Türbenin elektriğini kestiler

 

Kırıkkale´nin Balışeyh ilçesine bağlı Koçubaba Köyü´nde bulunan Koçubaba Türbesi, yaklaşık 850 liralık elektrik borcu yüzünden karartıldı. 2007 yılından bugüne kadar karanlıklar altında kalan Koçubaba Türbesi, biran önce aydınlanmayı bekliyor.

 

Kırıkkale'de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi Kırıkkale'de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

850 TL FATURA GELDİ

2007 yılında Koçubaba Köyü´ne giden Türk Elektrik Kurumu yetkilileri iddia göre köyde bulunan türbenin elektriğini kesti. Türbe yetkilisi Koç Ulusoy´a 850 TL fatura çıkaran Türk Elektrik Kurumu yetkilileri fatura ödenmeyince türbenin elektriklerini kesti. Türk Elektrik Kurumu ile mahkemelik olduklarını belirten Koç Ulusoy, mahkemenin sonuçlandığını ve beraat ettiğini söyledi.

 

TÜRBE AYDINLATILSIN

Berat etmesine rağmen borcun halen aktif halde durduğunu ve türbeye elektrik verilmediğini iddia eden Ulusoy, “Camii ve türbeler bizim değil Allah´ın evleridir. Ben yaklaşık 20 yıldır türbeye bakıyorum, temizliğini yapıyorum. Gelen misafirlerimize türbeyi gezdirerek, tarihi hakkında bilgiler veriyorum. Yetkililerden sesimi duymasını, borcun silinmesini ve türbenin elektriklerinin açılmasını istiyorum” dedi.