BAĞIŞLAYIN HAYAT KURTARIN

İmmün plazma bağışı hakkında açıklama yapan Başkan İşler “Değerli arkadaşlar  hem dünya, hem ülkemiz bir  pandemi  sürecinden geçiyor. Maalesef son günlerde Kırıkkale´mizde de Covid 19 sebebi ile hasta sayısında artışlar gözlenmektedir. Pandemi ile mücadelede koruyucu olan hepimizin bildiği gibi öncelik maske, mesafe ve el temizliğidir. Hastalığın ve Hastaların tedavisinde immun plazma ciddi fayda sağlamaktadır. Immün plazma hastalığı geçirerek iyileşen şahısların, vücutlarında hastalıkla mücadele için oluşan antikorların bulunduğu kan sıvısıdır”

HASTALARIMIZ İÇİNDE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR

“Bu antikorlar hasta kişiye verildiğinde iyileşme imkan ve süreci artmaktadır. Yani bu dehşetli hastalığın pençesinden kurtulan bir vatandaşımız kendisi gibi bir veya iki vatandaşımızın da hayatının kurtulmasına vesile olabilir. Tabi ki bu insanlık ve vatandaşlık adına çok mutlu edici ve sevindirici bir durumdur. Kızılay immun plazma tedarikini yapan kurum konumundadır. Türk  Kızılay´ına Türkiye´nin her yerinden çokça immün plazma temini için müracaatlar olmaktadır. Immün plazmaya Kırıkkale´de ki hastalarımız içinde ihtiyaç duyulmaktadır”

Hıdırellez nedir? Hıdırellez neden kutlanır? Hıdırellez nedir? Hıdırellez neden kutlanır?

KIZILAY KIRIKKALE ŞUBEMİZE ULAŞABİLİR

“İmmün plazma bağışlayın hayat kurtarın. Hastalığı geçirip iyileşmesinin üzerinden 28 gün geçen 18 ile 60 yaş arası herkes immün plazma bağışlayabilir. Immün plazma bağışı Ankara´daki kan merkezimize yapılmaktadır. Immün plazma bağışı yapmak isteyenleri Kızılay şube aracımızla götürüp getirme imkanı sağlanacaktır. İmmün plazma bağışlamak isteyenler Kızılay Kırıkkale şubemize  ulaşabilir” dedi. Haber: Kenan Kuzucu