Kırıkkale Valiliği tarafından hazırlanan web sitesi ile kentin dört bir köşesinin tanıtımı yapıldı. Binlerce yazı ve görsellerin yer aldığı fotoğraf ve videolar, ziyaretçilerin daha şimdiden ilgi odağı haline geldi.

Çarşamba pazarı sakinleri tuvaletten rahatsız! Kaldırılmasını istiyor Çarşamba pazarı sakinleri tuvaletten rahatsız! Kaldırılmasını istiyor

“Size En Yakın Rota Kırıkkale” sloganıyla hazırlanan web sitesi,  www.kirikkale.com.tr domain adresinden dünyanın her yerinden ziyaret edilerek ara yüzleri de keyifle ziyaret edilebilecek.
Kırıkkale´de yaşayan ancak gezip görülecek yerleri henüz ziyaret etmemiş olanlar ile kent hakkında hiçbir bilgisi olmayan her yaş grubundaki bireyler, web sitesi sayesinde ilçe ilçe, belde belde ve köy köy tüm mekanlar ile yörelerin çeşitli kültürel, tarihi, coğrafik ve diğer tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olabilecek.

Çeşitli bağlantı ve linkler ile önemli adres ve iletişim bilgilerinin de yer aldığı web sitesinde, birbirinden güzel içeriklerin olması keyifli bir web sitesi gezintisi sağlıyor.

Öte yandan kentin en önemli öne çıkan Keskin Tavası, Besmeç, Sulakyurt Tava, Sulakyurt Ballısı, Karaahmetli Patlican Turşusu, Bazlama, Yufka, Kadife Balığı, Üzüm Pekmezi, Keskin Sirke, Üzüm pekmezi, Gavurga, Delice Şırası, Sulakyurt Kavunu, Delice Üzümü, Delice Tuzu, Kırık Kahve ve Kılıçlar Soğanı gibi yöresel ürünler hakkında da geniş bilgilere yer verilmiş durumda.

Yine öne çıkan en önemli mekanlara ait içerikler ise web sitesinde şu şekilde erişime sunuldu:

-OBAKÖY-YEŞİLVADİ

Kırıkkale´nin en önemli eğlence ve dinlenme alanlarından Obaköy ve Yeşil Vadi, Ankara´dan geliş yönünde en önemli uğrak noktalarındandır. Ziyaretçiler açısından önemli etkinlik alanlarını bünyesinde barındırmaktadır.

-ÇEŞNİGİR

Tarihi Çeşginir Köprüsü, Kızılırmak´ın içerisinden geçtiği Çeşnigir Kanyonu, kanyonu tepeden gören cam teras, kanyon kenarındaki yürüyüş parkuru, kanyon içerisinde tekne turu, yöresel ürünler satış alanımız ve birçok güzelliği burada bulacaksınız. 

-DİNEK DAĞI

Şehrin yorgunluğundan kaçıp Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı´na gelerek göl kenarında konumlandırılmış bungalovda konaklama zevkini tadabilir, ailenizle ata binebilir, ok atabilir, büyük salıncaklarda sallanabilir, Kırıkkale´ye özgü lezzetleri tadabilir, Dinek Dağı´nın muhteşem havasıyla huzur bulabilirsiniz.

-MACERA PARK

Çok çeşitli oyun alanlarını barındıran ve önemli bir teknik altyapıya sahip olan tesisimizin paintball, dev salıncak, okçuluk, tırmanış, zipline gibi etkinlikleri gerçekleştirebileceğiniz eğlence alanlarında enerjinizi boşaltabilirsiniz. Macera Park Kırıkkale, öğrencilerin, çalışanların ve ailelerin en çok ihtiyaç duyduğu doğa, kültür ve spor etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri önemli bir tesistir. 

-KARAAHMETLİ

Piknik, kamp, yürüyüş... Bir gününüzü birçok aktivite ile burada geçirebilir, kuracağınız çadırla hem nehrin hem de gecenin huzurunu burada hissedebilirsiniz. Birçok balık çeşidini bulabileceğiniz bu alanda balık tutabilir ve mangalınızı yakabilirsiniz.

-SULU MAĞARA

Esrarengiz ve büyülü atmosferiyle güzel vakit geçirmeniz ve güzel fotoğraflar çekmeniz için ideal bir lokasyon. Kayaların arasından gelen suyun biriktiği havuzlu alanı kapsayan 115 metrelik bölüm turizm amaçlı olarak gezilebilmektedir.

-HASANDEDE

Anadolu´nun çok renkli inanç mozaiğinin önemli bir parçası olan Hasandede 16. yüzyılda yaşamış olup Hoca Ahmet Yesevi ekolünün önemli bir şahsiyetidir. Türbenin yanında Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılan cami bulunmaktadır.

-LAVANTA VADİSİ

Kırıkkale - Samsun kara yolu güzergahında bulunan Lavanta Vadisi´nde, uçsuz bucaksız lavanta tarlaları arasında renkli anlar yaşamak size çok iyi gelecek. Lavantaların arasında salıncağa binebilir, eğlenceli anlarınızı renkli fotoğraflar ile ölümsüzleştirebilir, Kırıkkale´nin yöresel ürünlerini temin edebilirsiniz.

-TAŞ MEKTEP

Hacı Taşan Kültür Merkezi (Taş Mektep) müzik dinletisi ile kendiniz bambaşka bir dünyada hissedeceksiniz. Taş Mektep sizi geçmişte bir yolculuğa sürükleyecek. Neşet ERTAŞ, Hacı TAŞAN gibi ustaların ezgileri ile burada eskiyi yad edeceksiniz. 

-RAHMİ PEHLİVANLI

Dünya çapında ün kazanmış çok önemli bir ressamımız olan ve “Kralların Ressamı” olarak anılan Rahmi Pehlivanlı´nın doğduğu evi ziyaret etmek, eserlerini görmek ve hayat hikayesini dinlemek için sanat evimizi ziyaret edebilirsiniz.