KIRIKKALE ESNAFI YAPMAZ

KTSO Başkanı Ahmet Varlı, döviz kurundaki artışı bahane ederek gıda fiyatlarında fahiş artış yapanları ve stokçular konusunda açıklamalarda bulundu. Yaptığı bir mülakatta ‘Kırıkkale´de stokçuluk inşallah yoktur´ diyen Başkan Ahmet Varlı, “Ben kendi üyelerime ve Kırıkkale halkını stokçulukla para kazanabilecek, para kazanma niyetinde olacak insanlar olduğuna inanmıyorum. Bir malı deposunda biriktirip nasıl olsa dolar artıyor, kur artıyor, fiyatlar artıyor bunun üzerinden para kazanayım diyorsa bu doğru bir tüccar değil, doğru bir esnaf değil. Ben Kırıkkale´de böyle esnaflarımızın olduğuna inanmıyorum”

EN BÜYÜK SORUN KALİFİYE ELEMAN

Türkiye´deki işsizlik oranının yüzde 12 ve 13 bandında seyrettiğini söyleyen Başkan Varlı, “Bizim en büyük sıkıntımız kalifiye ara eleman açığımız var. Türkiye´de Üniversite sayısı 300´ü geçti. Üniversite sayısı çoğaldı, lisans mezunu çocuklarımız çoğaldı. Onlara yönelik iş kapıları açma noktalarında sıkıntımız var. Bir taraftan da ihtiyaçlarımız var. Bizim odamıza iş için CV bırakan kardeşlerimizin hepsi lisans mezunu. Türkiye ve Kırıkkale´de ki açığı kapatmak için ara eleman açığını kapatmamız lazım”

Bakan Uraloğlu Kırıkkale’yi işaret etti! “Kırıkkale’deki trafik yoğunluğunu azaltacağız!” Bakan Uraloğlu Kırıkkale’yi işaret etti! “Kırıkkale’deki trafik yoğunluğunu azaltacağız!”

 KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ

KTSO olarak Kırıkkale´de Mesleki Eğitim Merkezi yaptıklarını dile getiren Varlı, “Metal sektörü üzerinde ara eleman yetiştirecek. Kalifiye eleman yetiştirecek. 180 saat, 360 saat ve 520 saat kurs alıp sertifika alarak hem Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde hem de Karma Organize Sanayi Bölgesinde hem de bize yakın komşu vilayetlerde metal sektöründe imalat yapan firmalara kalifiye eleman yetiştireceğiz. Bizim böyle bir projemiz var. Projemizi tamamladık, Ocak ayı başında ihalesini yapacağız”

 TÜRKİYE´NİN TEK OSB´Sİ KIRIKKALE´DE

Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nin Türkiye´de tek olduğuna değinen Varlı, “Bir tane de Ankara Kazan´da Havacılık Sanayi üzerine bir ihtisas OSB var. Kırıkkale´deki Silah İhtisas OSB 500 dönüm arazi üzerine kurulu şuanda aktif 5 firma faaliyet yapıyor. Arsa tahsisleri bitmiş durumda. Biz oranın yönetiminde olduğumuz için konuyu yakından takip ediyoruz. Şuan itibariyle arsa tahsisleri bitme noktasında. Ülkenin yaşadığı ekonomik krizlerle bu dalgalı periyotta gidiyor. Piyasa fiyatları stabil duruma gelene kadar belki gecikme olabilecek. Ama uzun vadede Kırıkkale için önemli bir projedir”

 BETON VE DEMİR FİYATLARI MÜTHİŞ ARTTI

Son olarak Başkan Varlı, inşaat sektörünün sorunlarına da değinerek, “İnşaat kaleminde normal enflasyonun kat kat üzerinde artan malzemeler var. Bunlar ilerde konut fiyatlarına yansıyacak. İnşaat sektörü de diğer sektörler gibi sıkıntılı durumda. Maliyet noktasında firmalar ürettikleri konut veya iş yerlerinin kaça mahal olacağını kestiremiyor. Beton ve demir fiyatları müthiş arttı” dedi. Haber: Kenan Kuzucu