İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun ülke genelinde koronavirüs denetimlerinin artacağını açıklaması üzerine Kırıkkale protokolü kent genelinde denetime çıktı. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın da katıldığı denetimlerde vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarıldı.

Anneler Günü Ne Zaman? 2024 Anneler Günü Anneler Günü Ne Zaman? 2024 Anneler Günü

 

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Kırıkkale´de İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği 'Koronavirüs Denetimleri' genelgesi kapsamında kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalarda denetimler yapılıyor. Vali Yunus Sezer ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın katıldığı çalışmalarda, işletmelerde sosyal mesafe kuralı, hijyen ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığı denetlendi. İşletmeci, çalışan ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Sezer ve Başkan Saygılı, sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesini istedi.

 

BİZİM GÖREVİMİZ UYARMAK

Vali Sezer, tüm ülkede, illerimiz ve ilçelerimizde vatandaşları uyarma anlamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bu kapsamda ilimizde de Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Süleyman Köstekli, ilçelerde de Kaymakamlarımız aynı şekilde denetimlerine devam ediyorlar. Bizim görevimiz uyarmak. İlimizin pilot bölge olma hasebiyle tüm vatandaşlarımıza uyarı faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Kimseyi kırmadan bu işin bizim için olduğunu hatırlatıyoruz. Bu kapsamda Salgın Denetim Ekibimiz de faaliyetlerine devam ediyor”

 

8 BİN İŞ YERİ ZİYARET EDİLDİ

100 ekibin devamlı sahada bulunduğunu belirten Vali Sezer, “Salgın ekibimiz hem işyerlerini akşamları ise düğün salonlarını, sokak düğünlerini denetliyor ve uyarıda bulunuyorlar. 1 haftalık süre içerisinde 8 bin iş yeri ziyaret edildi. Tüm Kırıkkaleli hemşerilerime teşekkür ederim. Yüzde 98´imiz kurallara uyuyor. Herkes büyük bir duyarlılığa sahip. Bizlerde bu konuda daha duyarlı çalışıyoruz. Biz burada örnek il olarak Kovid sürecini aşağılara çekeceğiz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. En büyük destekçilerimiz vatandaşımızdır” diye konuştu.

 

HALK KURALLARA UYUYOR

Denetimlerin devam ettiğini söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise; “Denetimlerde gördük ki halkımız kurallara uyuyor. Vatandaşımız duyarlı ve bizlerde memnun olduk. İnsanların özellikle toplu olarak bulundukları alanlarda daha da dikkatli olması gerekiyor. Tüm Kırıkkaleli hemşerilerime teşekkür ederim” dedi. Denetimlerde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri hazır bulundu. Haber: Kenan Kuzucu