İl Koordinasyon Kurulu´nun 2019 yılı 1´nci dönem toplantısı Kırıkkale Valisi Yunus Sezer başkanlığında yapıldı.

 

KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ

Kırıkkale´deki yatırımları ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Valilik Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıya ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

 

BİRBİRİMİZİN EKSİKLİKLERİNİTAMAMLAYALIM  

Vali Sezer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada,” İlimize en iyi hizmetleri etme noktasında tüm arkadaşlarımızın aynı çaba ve aynı istek doğrultusunda 2019 yılında da hareket edeceğinden eminim.2019 yılında bu koordinasyonu, bu çalışma azmini bir derece daha yukarı çıkararak, hiçbir alanda boşluk bırakmayarak, birbirimizin eksikliklerini tamamlayarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz”

 

19 PROJE TAMAMLANDI

İlimizdeki kamu yatırımlarının durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Sezer, “Kamu Yatırımcı Bölge ve İl Kuruluşlarınca, İlimiz genelinde yürütülen toplam proje sayısı 277 adettir. Bu projelerin 190´nı tamamlanmıştır. 61´i halen devam etmekte olup, 7 proje ise ihale ya da proje aşamasında,  15´ine ise başlanılmamıştır. Projelerin toplam tutarı 2 milyar 177 milyon 910 bin 694 TL´dir, önceki yıllar harcaması 1 milyar 187 milyon 775 bin 266 TL´dir. 2018 yılında gelen ödenek miktarı 473 milyon 342 bin 577 TL olup, dönem sonu itibariyle 313 milyon 225 bin TL harcanmıştır. Dönem itibariyle nakdi gerçekleşme % 69 seviyesindedir”

 

GEREĞİ YAPILACAK  

Kırıkkale Türk Ocakları tarafından ‘Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Ocakbaşı Sohbetleri’ düzenlenecek. Kırıkkale Türk Ocakları tarafından ‘Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Ocakbaşı Sohbetleri’ düzenlenecek.

“2019 Yılı Yatırım Programında projeleri yer alan kamu yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının, belirlemiş oldukları hedeflere yerinde ve zamanında ulaşabilmeleri için hizmetin kalitesinden fedakârlık yapmaksızın, kaynakların etkin, verimli ve ekonomik kullanımının sağlanarak maliyetleri azaltıcı yönde çalışmalarda gerekli hassasiyet gösterileceği ve gereğinin yapılacağına inanıyorum “ dedi. Toplantıda, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile temsilcileri, Kırıkkale´de yürütülen ve programlanan yatırım ve projelerle ilgili toplantıya katılanlara bilgiler verdi. Haber Merkezi