Kırıkkale'nin en büyük alışveriş merkezi olma sıfatını kazanan Podium alış veriş merkezi geçen Cuma günü yapılan törenle hizmete girdi. Açılış törenine Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, Ak parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Vali Yardımcısı Mehmet yıldız Kırıkkale Belideyi Başkanı Mehmet Saygılı, Yahşihan belediye Başkanı Ahmet Sungur'un yanı sıra pet çok il müdürü de eşlik etmişti.

Ne kadar haklı bir yatırım

Açılış töreni sonrası bir açıklama yapan Elif Grup Gayrimenkul İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okan Sönmez esas amaçlarını şehirde canlılık sağlamak olduğunu belirtti. Sönmez Kırıkkale'nin Orta Anadolu illeri içerisinde parlayan bir yıldız olarak gördüklerini söyledi. Sönmez Bu yatırımımız bir lokomotif görevi üstlenecek ve diğer yatırımcıları da buraya çekecektir. Buna inanıyorum. Biz öncü olduk. Kırıkkale projemiz bizim için büyük önem arz ediyordu. Bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz esas olarak Kırıkkale'nin hem ekonomik hem de sosyal hayatta bir canlılık yakalamasını arzu ediyorduk. Bugün bunu da gördük. Ne kadar haklı bir yatırım yaptığımızı fark ettik. Podium'da daha önce Kırıkkale'ye hiç gelmeyen ülkenin önde gelen 33 firma bizim yaptığımız eserle Kırıkkale'ye gelme fırsatı buldu. Burada bine yakın Kırıkkale genç istihdamı sağlanacak. Bu ekonomik olarak bir kazanımdır.Bunun yanı sıra sosyal alanlarla da ilin sosyal hayatına bir renk katacağımıza inanıyorum' ifadelerini kullandı

kç{U �r0d(�fhtap Köksal, Fen Bilgisi Öğretmenlerinden Çetin Songur ve Kürşat Aydoğdu, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nazlı Bakır ve İngilizce Öğretmeni Meylin Çolak Alkanlı'ya teşekkür ediyorum' dedi.

Derece alan isimler

Bilim Olimpiyatlarında dereceye giren Sınav Dergisi Dershanesi öğrencileri ve okulları şu şekilde oldu: 4'üncü sınıflarda Beyza Uzun (Özel Gazi Koleji) 4'üncü, M. Eren Bayramoğlu (Şehitler İ.Ö.O) 7'nci, Zeynep Üneşi (M. Necati İ.Ö.O) 10'uncu oldu. 5'inci sınıflarda ise, Berkay Ölmez (Özel Gazi Koleji) ve Esma Sena Kunt (Şehitler İ.Ö.O) 1'inci, Beytullah Koç (Atatürk İ.Ö.O) 2'nci, Burak Umay (Özel Gazi Koleji) ve Berra Somunoğlu (Tınaz İ.Ö.O) 3'üncü, Kürşat Kapusuz (M.Necati İ.Ö.O) ve Şuayip Üstüner (H.Özenen İ.Ö.O) 6'ncı, A. Burak Çelebi(Şehitler İ.Ö.O)10'uncu oldular.6'ncı sınıflarda H.Eren Gülden (Özel Gazi Koleji)ve Melih Yeniyayla (Özel Gazi Koleji) 1'inci, Ayşenur Demirbaş (Atatürk İ.Ö.O), Sümeyra Solak (Özel Gazi Koleji), Zeynep Demirhan (Atatürk İ.Ö.O) 2'nci, Mehmet Saçal (Atatürk İ.Ö.O) ve Ahmet Oğuz (Atatürk İ.Ö.O) 3'üncü, Sümeyra Sümer (Şehitler İ.Ö.O) 4'üncü, Aleyna Bozer (Atatürk İ.Ö.O) 6'ncı, F.Efe Bağcıoğlu (Özel Gazi Koleji) 7'nci oldular. 7'nci sınıflarda da Emin Köksal (Ö.Kızılırmak Koleji) 3'üncü oldu.