Kırıkkale Lisesi´nde Bilim Aşkı

 

Kırıkkale Lisesi´nde yapılan 4006 Tübitak Bilim Fuarı açıldı. Fuar ortamında projelerini sunan öğrenciler üretebilme ve üretebildiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaklar.

 

BAŞARILAR

Açılışa Milli Eğitim Müdürü Sayın Yusuf Tüfekçi, Milli Eğitim Müdür Yrd. Adnan Şener, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kırıkkale Üniversitesinden akademisyenler ve Tübitak temsilcisi katıldı. Kırıkkale Lisesi Okul Müdürü Basri Başat; 4006 Tübitak Bilim Fuarın da temel amaç öğrencilerin bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymalarını sağlamaktır. Fuar ortamında projelerini sunan öğrenciler üretebilme ve üretebildiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Bu çerçevede okulumuzda gerçekleşen bu faaliyetin bilime ve teknoloji konusunda farkındalık yaratması, bilim kültürünün tabana yayılması ve geliştirilmesine katkıda bulunmuş olmasını temenni ediyoruz. Bu bağlamda Tübitak Bilim Fuarının proje yürütücülüğünü yapan Dr. Nevin Biligiçli´ ye ve ekibine çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

MÜCİTLERİN HÜNERLERİ FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Proje Yürütücüsü Dr. Nevin Bilgiçli “Projelerin ulaşılması hedeflenen genel amaçları: Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesi ve teşvik edilmesi, Okul ortamının; öğrenilen ve araştırılan dinamik bir yapıya dönüştürülmesi, Araştırma tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, Farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her çocuğa proje yapma fırsatının sunulması, Öğrencilere proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması, eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması. Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak proje yapmanın eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması” dedi. Haber: Emel Selci