Instagram geçici olarak nasıl kapatılır? Instagram geçici olarak nasıl kapatılır?


Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri bölgede bulunan Türk Bayrağının bir terör örgütü mensubu tarafından indirilmesi olayına tepkiler ilimizde devam ediyor. Cumartesi günü sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen 'Haydi Kırıkkale Bayrağına sahip çık' isimli organizasyon Cumhuriyet meydanında yapıldı. Yapılan organizasyona Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, MHP İl Genel Meclis üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Tunçbilek, Vatan için Can verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, sivil toplum kuruluş yöneticileri, ülkü ocaklarından gençler ve vatandaşlar katıldı

İddia doğruysa yazıklar olsun

Cumhuriyet meydanında yapılan törende bir konuşma yapan Vatan için Can verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu Diyarbakır'da yaşanan olayı kınadıkların söyledi. Torunlu konuşmasında 'Göndere çekmek için milyonlarca şehit verilen; rengini şehitlerimizin kanından alan; şan, şeref, haysiyetimizin; varlık, birlik ve bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı şanlı bayrağımızı, bulunduğu yerden indirenler ve indirilmesine göz yumanlar. Sizde hiç mi şeref, namus, haysiyet yok ' ifadelerini kullandı. Torunlu bayrak indirme olayı hakkındaki spekülasyonlara da değinerek' Bir iddiaya göre, böyle bir olayın istihbaratını alan birliğin o anki yetkili komutanı provokasyon olmasın diye bayrağın indirildiği bölgedeki nöbet kulübesine asker dahi göndermemiştir.Eğer bu iddia doğruysa yazıklar olsun' ifadelerini kullandı. Torunlu konuşmasının son bölümünde ise evlatlarının şehit olurken, şanlı bayrağın gölgesinde yaşanacak bir vatan için can verdiklerini belirterek 'Terörle mücadele edilir, mübadele edilmez. Hele hele bayrak, vatan peşkeş çekilmez. Bayrak şereftir, şerefsizler bunu bilmez. Bu vatanda ebediyen ezan dinmez, bayrak inmez ' ifadelerini kullandı.

Bayrağa uzanan eli yok ederiz

Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Tunçbilek yaptığı konuşmada bayrağı selamlamayan her canlıyı hasım bildiklerini çiğnemeye çalışanlara lanet ettiklerini bayrağın bir İslam`ın Sancağı, Türklüğün müjdesi olduğunu belirterek 'Milli Mücadele dönemindeki Ali Kemallere eş 63 Aklı bozuk akil, ne Hınçak-Taşnak`ın Asala`nın devamı terör örgütleri bizi yolumuzdan çeviremeyecektir, bayrağa uzanan eli yok ederiz, Türk vatanına dikilen gözü yerinde koymayız, Topraklarımız ve milletimiz üzerinde plan yapanların aklını başından alırız. BOP Eşbaşkanı bu sese kulak vermelidir, bu milli çığlığı duymalıdır, bu milli iradeden korkmalı ve ayağını denk aklım da başına almalıdır. İşbirlikçiler, Hainler, yersiz ve yurtsuzlar bu sesten irkilmelidir. PKK elçileri, yarım aydınlar, terör işportacıları, kan baronları, silah meraklıları, ölüm tacirleri, çözüm ve barış fitnesini ağızlarına dolayan ahlaksızlar bu sesten kendilerine lazım gelen payı çıkarmalıdır' ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe izin verildi

Cumhuriyet Meydanında yapılan konuşmaların ardından programa katılan yürüyüş yapmak istedi. Emniyet yetkilileri yürüyüş yapılmaması yönünde izin verildiğini belirttiler. Kısa süren görüşmelerin ardından emniyet Müdürlüğü yetkililerinin izin vermesinin ardından programa katılan Cumhuriyet meydanından Zafer Caddesine kadar sesiz bir şekilde ellerinde bayraklarla yürüyerek dağıldılar.