Kepenkler bugün yeniden açılıyor

Uzun bir süredir koronavirüs pandemisi dolayısıyla kapanan işyerleri bugün hijyen, sosyal mesafe ve maske zorunluluğuyla birlikte yeniden kepenklerini kaldırıyor. Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu odaya bağlı tüm esnafların 1 Haziran (Bugün) itibariyle faaliyete açılacağını, ayrıca 65 yaş ve üzerindeki işletme sahiplerinin de işyerlerinde bulunabileceklerine dikkat çekti.

KURALLARA UYMA ŞARTI

Koronavirüs salgınını kontrol altına alan ülkemizde normalleşme planı çerçevesinde bugün itibariyle bir çok işletme kurallara uymak kaydıyla kapılarını yeniden müşterilerine açıyor. 1 Haziran´dan itibaren belirlenecek kurallar çerçevesinde Restoran, kafe, pastane gibi işletmelerin hizmete gireceğini hatırlatan Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması üzerine odamıza bağlı tüm Esnaflarımız 1 Hazirandan itibaren gerekli tedbirler alınarak faaliyete açılacaktır. Hijyenik ortamlara sosyal mesafe ve maske gibi sağlık açısından tüm üyelerimizin dikkat etmesi önemli. Tüm Esnaflarımıza hayırlı olsun, bol kazançlar dilerim” ifadesini kullandı.

Talesemi görülme sıklığı artıyor Talesemi görülme sıklığı artıyor

65 YAŞ İŞLETME SAHİPLERİ DE DIŞARI ÇIKABİLECEK

65 yaş üzeri işletme sahiplerini rahatlatacak açıklamalarda da bulunan Başkan Eroğlu “Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız arasındaki işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını, aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenlerin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması kararlaştırıldı. Bu kapsama giren üyelerimiz alınan kararla rahatlamış oldu” dedi.