Kale Dağcılık kulübü aktif çalışmalarına devam ediyor. Bu hafta sonu Kırşehirdeki Yağmurlu Dağına yürüyüş yaptı. Yağmurlu zirvesi1.809 m. Rakımla Kırşehir İlinin en yüksek zirvesi olarak kayıtlarda geçmektedir. Kurançalı Kasabası ile Demirli köyü arasında yerleşen Yağmurlu zirvesi aynı zamanda Baran Dağının uzantı şeklinde de ortaya çıkmaktadır. Kale dağcılık olarak dağcılık sporunun yanında o yörenin az bilinen güzelliklerini de ortaya çıkarmak olduğundan, bu defa da öğle yaptık ve tırmanışın yanına başka güzelliklerde katarak faaliyetimizi renklendirdik. Ali Çağlıyan, Volkan Yılmaz, Vedat Payalan, Haydar Çiğci, İbrahim Kırbaş, Zeynel Uğur, Bahadır Yalçın, Ramazan Kanmaz, Fehmi Yurdakul, Mehmet Eyüpler, Emel Öztürk, Meral Yağcı, Adil Aytekin, Hasan Işıner, Süleyman Bulut ve Ahmet Asarkaya'dan oluşan ekip saat 06.15'de Kırıkkale'den ayrılan ekibimiz önce Kaman ilçesinde Nar Kahvede kahvaltı yapıp daha sonra Kale höyük ve Japon Müzesine geçtik. M.Ö. 2000 yıllarına ait eserlerin sergilendiği Kale höyük müzesinde Kırşehir ve Kırıkkale yöresinden ortaya çıkmış eserler yer alıyordu. Müzeyi gezdikten sonra 73 yaşındaki en yaşlı sporcumuzun köyü olan Kurançalı köyüne geçtik. Japon bahçesini gezemedik. Çünkü Japon görevlileri olmayınca bahçenin girişi kapalıydı. Kurançalı kasabasının köy kahvesinde sabah çayını içip tırmanış başlangıç noktası olan Demirli köyüne geçtik.

Kırıkkalegücü’nde Genel Kaptanlığa Uğut Kütük getiriliyor Kırıkkalegücü’nde Genel Kaptanlığa Uğut Kütük getiriliyor

Zirvede çay keyfi

Saatlerimiz 09.40 sularını gösterirken Demirli köyünden zirve tırmanışına başladık. Önce iki küçük dereyi geçip oldukça dik bölümden döne döne tırmanışımıza devam ettik. Kuşburnu ve Alıç meyvelerinden takviye yaparak karlı bölgeye ulaştık. Birinci zirveye ulaştıktan sonra dağın arka bölümünde kalan 1 metrelik kardan güç alıp karsambaş ( karla pekmezin karışımına veril ad ) yapmayı planladık Deneyimli dağcılarımızdan Süleyman Bulut'un getirmiş olduğu pekmez usta eller Ramazan Kanmaz'ın ellerinde karla birleşince ortaya nefis bir tat çıkmıştı. Ancak bu güzellikten sadece bayan dağcılarımız, Emel Öztürk, Meral Yağcı ile birlikte Adil Aytekin, Mehmet Eyüpler, Zeynel Uğur, Süleyman Bulut ve Metin Atun faydalanabildiler. Çünkü diğer dağcılarımız ekipçe daha yüksek gördüğümüz diğer zirveye doğru yönelmişlerdi. Bizlerde bu zirvede karsambaş zevkini tattıktan sonra diğer zirveye doğru hareketlendik. Saatlerimiz 12.20 sularını gösterirken Ana zirve olarak düşündüğümüz ( Düşündük diyorum, rehbersiz olarak çıktığımız zirvenin fiziki kayıtlarını incelediğimiz de ana zirve olmadığını dönüş sonrasında öğrenmiş bulunuyoruz. ) bu noktaya ulaşabildik. Zirvede çaylarımızı içip günün anısı için fotoğraflar çekildikten sonra hemen inişe geçtik. Çünkü önümüzde daha başka faaliyetlerde bizleri bekliyordu.

Dönüş vakti

Dönüş yolunda Demirli köyü çobanlarından Ali ile Muzaffer kardeşlerle ateşin başında kısa bir sohbet yaptık. Kırşehir İlindeki Terme kaplıcasına ulaştığımızda saatlerimiz 15.20'yi gösteriyordu. Günün yorgunluğunu kaplıca da atıp akşam yemeği içip Kırşehir'in merkezindeki Diyarbakır Kebap lokantasını seçmiştik. Yemekler yenilip çaylar içildikten sonra saat 19.15 sularında Bozkırın tezenesi Üstat Neşet Ertaş'ın memleketi şirin Kırşehir'den ayrıldık. Böylece dolu dolu geçen bir faaliyetimiz daha son bulmuş oluyordu.