Türkiye'nin en önemli orman örtüsüne sahip doğa güzelliği tartışılmaz Ilgaz Dağlarındaki Emirgazi zirvesi ekibimizin bu haftaki programıydı. Her şey hazırdı. Ekip toplanmış gerekli izin başvuruları yapılmıştı. Ancak Saat 17.00 sularında Kastamonu Valiliği ve Kastamonu Jandarma Alay Komutanlığı Genel Sekreter Ali Çağlıyan'ı arayarak hava şartlarının olumsuz olduğu nedeniyle programın yapılmasını uygun bulmayınca, bizlerde yeni arayışlar içine girdik. Emniyet tedbirlerinin daha iyi olduğu Ankara-Elmadağ zirvesine yöneldik. Sabah 08.30'da kulüp binamız önünden 12 sporcumuzla birlikte harekete geçtik. Ali Çağlıyan, Ramazan Kanmaz, İbrahim Kırbaş, Ahmet Bulut, Güzin Peker, Müşevver Kumat, Yaşar Peker, Mustafa Çağlayan, Merve Kanmaz, Safa Kanmaz, Oğuz Kağan Bektaş 'dan oluşan ekibimiz Ankaralılar uyanmadan Elmadağ Kayak merkezine ulaştık. Çünkü saat 12.00'den sonra burası çok kalabalık oluyor.

Yayla evinde mola

Greyderin daha yeni açtığı park yerinde taşıtımızı bıraktıktan sonra zirveye doğru harekete geçtik. Hava kapalı ve bir o kadar da soğuktu. Hava, ara-sıra esen rüzgarın karları savurması nedeniyle tipi haline dönüşüyordu. Önümüze genç dağcılarımız Ahmet Bulut ile Oğuzkaan Bektaş aldıktan sonra yürüyüşe başladık. Biraz ilerledikten sonra Kanmaz ailesinin gençleri bu tipi de daha fazla gidemeyeceklerini söyleyerek bir yayla evinin kenarında mola verdiler. Diğer ekip tamamen sisle kaplı Bölge den ilerlemeye devam ettik. Parkurun bazı bölümlerinde1 metrekar varken bazı bölümlerinde ise çok az mevcuttu. Ancak asıl tehlike burada idi. Bu az karlı bölümler buz tutmuş her an kayma riski ile karşı karşıyaydık. Biraz daha ilerledikten sonra sis ve olumsuz şartlar içinde daha fazla tırmanmayı göze almayarak programı burada sonlardık.

Çiğ süt üretimi azaldı! Çiğ süt üretimi azaldı!

Sıcak sobanın yanında çay keyfi

Dönüşte Kanmaz ailesini bıraktığımız yerde kahvaltı yaparken bulduk. Baba, kız ve oğul hepsi bir aradaydı. Soğuktan üşüyen ekibimiz kayak merkezinde bulunan baraka evlerden birine girdik. Baraka evler burada kayakçıların vazgeçilmez mekanlarından birisi. Bu evlerde, sıcak soba, sıcak çay ve diğerleri hepsi mevcut. Karnı acıkan, üşüyen sporcular için bulunmaz bir nimet. Sıcak sobanın yanında ekip olarak çaylar içilirken diğer yandan da yeni tanıştığımız sporcularla sıcak bir sohbet havasına girdik. Ekibin çoğu bu sıcak ortamın tadını çıkartırken Kanmaz ailesi kızak kaymakla meşgul du. Ancak daha sonra öğrendik ki onlar, sadece kızak kaymamışlar karlı zemine saplanan snowboard yapan iki( 2 ) sporcuyu da kurtarmışlardı. Böylece çalışan gazeteciler günü anısına planladığımız tırmanış böylece tamamlanmış oldu.