18 dağcıyla sabahın karanlığında Kırıkkale´den hareket eden sporcularımız Kartalkaya Sarıalan kamp bölgesine ulaştıklarında saatlerimiz 09.00 sularını gösteriyordu. Kartalkaya zirvesine ulaşmak için iki ayrı parkur belirledik.  A-parkuru ve B-parkuru.

Balışeyh’te coşkulu Gençlik Şöleni! Spor, eğlence ve dayanışma bir arada Balışeyh’te coşkulu Gençlik Şöleni! Spor, eğlence ve dayanışma bir arada

    A-parkuru zor ve beş saatlik uzun tırmanış içerirken, B-parkuru iki saatlik kolay bir rotadan oluşmaktadır. Kolay parkuru Recep Arslan, Filiz Arslan, Hüseyin Sarıyer, Faruk Nafiz Altuntop ve İbrahim Kırbaş ekibinden oluşan 5 kişilik sporcumuz seçti.   Ali Çağlıyan, M.Basri Gökalp, Rasim Sarıkaya, Ayşegül Altınbay, Havva Hacer Geçmiş, Serkan Köksal, Ramazan Kanmaz, Sefahan Kanmaz, Zeynel Uğur, Mehmet Bulut, Serdar Yaşar ve Emir Çelik´ten oluşan 13 sporcumuz ise zor parkurdan tırmanışa geçtik.

      Birinci grubu araçla oteller bölgesindeki kamp alnına göndermeden önce Kulübümüzde başkan´dan sonra 100 tırmanışa ulaşan Emir Çelik kardeşimize günün anısına uygun olarak hediye verildi. Hediye ve karneler dağıtıldıktan sonra sıra spora geldi.

    Zor parkuru seçen 13 dağcımız önce orman içi dağ yolundan 40 cm.yi aşan kar´la birlikte yürüyüşe başladık. Ancak ekibimiz bir türlü ilerleyemiyordu. Çünkü 3 gün önce yeni yağan beyaz örtünün güzelliği ile ormanın gizemli güzelliği birleşince genç sporcularımız büyülenmişti. Sporcularımız fotoğraf çekme ve çekilme yarışına girmişti. Ancak bu güzelliğin karşısında kayıtsız kalınamazdı. Ve bu güzelliği burada anlatmak imkânsızdı.

      Beyaz örtüyle kaplı ormanın duyumsuz güzelliği içindeki yolculuğumuz 3 saat sonrasında bitiyordu. Bitiyordu derken, güzellikler devam ediyor, ancak parkur zorlaşıyordu.  Burada orman içi yol bitmiş karın kalınlığı bazı bölümlerde 1 metreye ulaşırken tırmanış yapabileceğimiz uygun bölgeyi bulmak için amansız bir mücadele veriyorduk.

    Bir yandan kar, bir yandan orman içinde yıkılmış çapları 60 cm.yi aşan ağaçlar, bir tarafta da kaygan büyük kayalıklar ekibimize zor anlar yaşatıyordu. 300 metrelik dik parkuru ancak iki saat sonrasında aşabildik. Saatler ilerlemiş, ancak biz istediğimiz noktadan çok ama çok uzaktaydık. Zirveye en geç 14.00 sularında ulaşmamız gerekirken bizler hala yolu bulma mücadelesi veriyorduk. Kolay parkurdan zirveye ulaşan diğer ekipteki sporcularımız bizleri merak edip arayınca çare olarak jandarma´ya bildirmişler. Ekip olarak bu tempoyla karanlığa kalacağımızı hissedince bizlerde Jandarma birliğinden yardım almayı uygun gördük. Önce bayan sporcular ile bitkin ve yorgun düşmüş sporcuları kar motoruyla gönderdik.

   Zirveye, Jandarma yardımıyla ancak saatlerimiz 16.30 sularını gösterirken ulaşabildik.  Bu doğa yürüyüşünde Dağcılık kulüp üyelerine yardımı esirgemeyen Kartalkaya Karakol Komutanlığı´na teşekkürlerimizi iletiriz.

    Zirvede konuyla basın açıklaması da yapan Metin Atun, Kale Dağcılık olarak 300´ün üzerinde dağların zirvelerine tırmanış yaptık. Her tırmanışımızın bir konusu bulunmaktadır. Bu hafta sonu yapmış olduğumuz tırmanışımızın konusunu “Suriye de yaşayan Bayır Bucak Türkmenlerini ve onlara yapılan zulmü” konu olarak belirleyip tırmanışımızı yaptık.

   Basın açıklaması sonrasında ana kamp alanına sağ-salim ulaştıktan sonra faaliyetimizi sonlardık.

Haber-foto—Metin ATUN-Kale Dağcılık adına..