Kırıkkale Belediyesi Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis toplantısında gündemi bir hayli yoğundu. Geçtiğimiz meclis toplantısına ait tutanak özeti okundu. İkinci gündem maddesinde hacizli bir taşınmazın Defterdarlıkça satışı ile ilgili Satış Komisyonuna Erdal Parlak'ın asil, Gülseri Elmalı'nın yedek üye seçimi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Yeni kurulan müdürlükleri bütçe aktarılması hususun görüşülmesi maddesinde bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy yeni kurulan müdürlükler için ödeneği fazla olan müdürlüklerden ödenek aktırılmak zorunda olduğunu belirtti. Daha sonra meclis üyelerine verilen bilgi sonrası yeni kurulan müdürlüklere 14 milyon 486 tl aktarılmasına oy birliği ile karar verildi.

Arge komisyonuna havale edildi

Ahmet Sungur açtı ağzını, yumdu gözünü! “Hırsızlığın daniskası, en berbatı burada” Ahmet Sungur açtı ağzını, yumdu gözünü! “Hırsızlığın daniskası, en berbatı burada”

Mezarlık İşleri müdürlüğü çalışma yönetmeliği hususunun görüşülmesi ile ilgili madde görüşüldü. Aşağımahmutlar ve Çullu Mahallelerinde Cadde ve Sokak İsimlerinde değişiklik yapılması hususunun görüşülmesi ile ilgili maddenin görüşülmesi esnasında Belediye Başkanı Mehmet Saygılı her iki mahallede ki değişikliklerin Arge komisyonuna havale edilmesini ve komisyonun mahallelerde vatandaşların görüşünü alarak isim belirlemesi teklifi de oy birliği ile kabul edildi. Revizyon+ilave imar planı itiraz ve taleplerinin değerlendirmesi hususunun görüşülmesi ile ilgili madde imar komisyonuna havale edildi.

Metrekaresi 1 Tl

Günlük yer işgal harcının belirlenmesi hususunun görüşülmesi ile ilgili maddeye verilen teklifle esnaflar işgal ettikleri alan için metrekaresi günlük 1 TL'den Belediyeye harç ödeyecekler. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ' Biz kişilerin kendi kafasına göre kaldırımı işgal etmelerine karşıyız. Bunun bir bedeli ve yeri olması taraftarıyız. Bunun bir bedelinin de olması düşüncesindeyiz. Kaldırım rayici günümüz şartlarına uygun hale getirmek istiyoruz' şeklinde konuştu.

Ağustos'ta tatil

Son olarak Meclis'te Belediye Meclisinin Tatil ayının belirlenmesi hususu görüşüldü. Kimi Meclis üyeleri Ramazan ayı içerisinde tatil olmasını isterken kimi üyeler de Ağustos ayını istediler. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'da Temmuz ve Ağustos aylarını ayrı ayrı oylamaya sundu. Belediye Meclis üyelerinin çoğunluğu Ağustos ayında tatil yapılması kabul edildi.