MÜSLÜMANLAR İÇİN ÖNEMLİ GÜN

Her yıl olduğu gibi bu yılda İl Müftülüğü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kutlanmaya devam ediyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya gelişinin 1444’üncü yıl dönümü nedeniyle Nur Camii’nde bayanlara yönelik ‘Hz. Peygamber’in izinde birlikte yaşama ahlakı’ adı altında konferans düzenlendi. Müezzin kayyımı Murathan Önder’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Müftü Bekir Gerek’in konuşmasıyla devam etti. Gerek, Hazreti Peygamber`in doğumunun Müslümanlar ve bütün insanlık için en önemli bir gün olduğunu söyledi.

 

İNANCI, MERHAMETİ VE ŞEFKATİ ÖĞRETMİŞTİR

Sevgili Peygamberin âlemlere rahmet olarak ve kıyamete kadar örnek olarak gönderildiğini dile getiren Gerek, 'Peygamberimiz de `Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere geldim` diye buyurmuştur. Bu bakımdan dini, dünyevi, manevi ve ahlaki hayatımızın en büyük rehberi hiç şüphesiz ki sevgili Peygamberimizdir. İnsanlığın, yaratanını, ona karşı kulluğu, mahlukata karşı sevgiyi, saygıyı ve merhameti unuttuğu hatta her türlü şiddetin, kötülüğün, kol gezdiği bir dönemde Peygamberimizin doğumu, insanlığa doğru inancı, merhameti ve şefkati öğretmiştir” dedi.

 

ÜSTÜNLÜK YOKTUR

Gerek’in ardından konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Huriye Martı,

“Allah insanı kâinatın en değerli varlığı olarak yaratmıştır ve tüm insanlar fıtraten bu onura sahiptir. İnsanlar arasında din, dil, ırk vb. bakımından bir üstünlük yoktur ve üstünlük ancak takva iledir.  Allah resulünün hayatında insan onuru, insanlarla münasebetinde son derece önemli bir yere sahiptir. Çocuklarla münasebetiyle ilgili rivayetlerde anlatılan çocuklara selam vermesi bile onların insan olmalarıyla taşıdığı değere atıf yapmasıyla ilgilidir” şeklinde konuştu.

Karakeçili ilçesinde yağmur duası yapıldı Karakeçili ilçesinde yağmur duası yapıldı

 

AİLE İLİŞKİLERİ

Aile ilişkileri hakkında da konuşan Doç. Dr. Martı,  ‘Allah (c.c.) Kuran’da, ‘Onlar size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz’, buyurarak kadın ve erkek arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktadır Hz. Peygamber de eş olmanın tamamlayıcı, bütünleyici ve destekleyici yönünü ön plana çıkarır. Aslında bu, Hz. Peygamber’in eş konusunda en güçlü vurgusudur. İki eşin birbirine indirgenemeyen ama birbirinden ayrı da düşmeyen birer varlık dünyasına sahip olduğunu kabul eden bir yaklaşımla, ‘Kadınlar, erkeklerle birlikte bir bütünü tamamlayan diğer yarıdır.’ buyurur. İnsan olma ortak paydasında eşleri bütünlüğe taşıyan bir yaklaşımdır bu” dedi.

 

BAYANLARA GÜL DAĞITILDI

Konuşmaların ardından Hacı Abdullah İpekçi Kız Kur’an kursu korosu tarafından ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra Kutlu Doğum haftasında şiir, kompozisyon dalında yapılan yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Program, bayanlara Peygamber Efendimizi simgeleyen gül dağıtımıyla sona erdi. Programa Vali Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın eşi Hilal Saygılı, İl Müftüsü Bekir Gerek, eşi Hatice Gerek ve çok sayıda bayan katıldı.