ARTARAK DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklamasında bulunan Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu “Kadın mücadelesinin yüzyıllardır devam etmesine ve kadınların mücadeleleri sonucunda yasalarda ve uluslararası sözleşmelerde yapılan düzenlemelerle erkeklerle eşit haklara sahip olmalarına rağmen, kadınların yaşam hakları hiçe sayılarak her gün kadın cinayeti işlenmekte ve kadınlara yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet artarak devam etmektedir. En son Muğla´da canice öldürülen Pınar Gültekin cinayetiyle içimiz yandı. Biliyoruz ki bu son cinayet değil, kadın cinayetleri artarak devam ediyor.

SONRADAN SÖYLEMLER GELİŞTİRİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Dünya´da 'Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddet' in önlenmesi ve bunlarla mücadeleye dair tek sözleşme olan İstanbul Sözleşmesini ( Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi) 2011 yılında imzalamış ve sözleşme 2014 yılında yürürlüğe girmiştir. Sözleşme yürürlüğe girmeden önce 2012 yılında 6284 sayılı ' Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ' çıkarılmıştır. Sözleşmenin uygulanması anlamında birçok olumlu adım atılmış ( Şiddet İzleme ve Önleme Merkezleri- ŞÖNİM kurulmuş, karakollarda Aile İçi Şiddet büroları açılmış, Valilik ve Kaymakamlıklarda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl ve İlçe Koordinasyon birimleri açılmış, savcılıklarda Aile içi şiddetle ilgili görevlendirme yapılmıştır) ancak sonrasında sözleşmeye ve yasaya karşı birtakım söylemler gelişmiştir.

Kırıkkale Lisesi’nin projesi Avrupa birincisi oldu Kırıkkale Lisesi’nin projesi Avrupa birincisi oldu

TALEPLERİNİ SIRALADILAR

Açıklamanın devamında “İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa kadınları şiddetten korumaya, şiddetin önlemesine, şiddet uygulayanın cezalandırılmasına ve mağdurun korunmasına yönelik hükümler içermektedir. Biz Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak, Kadın Cinayetlerinin Durdurulmasını,Kadına yönelik Şiddet ve Ev içi şiddetin önlenmesi için gereken tüm tedbirlerin alınmasını ve yasaların uygulanmasını,İstanbul Sözleşmesinin yüklediği tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesini bekliyor ve istiyoruz” ifadelerine yer verildi.