Pazartesi günü tüm partilerin listelerini YSK´ya teslim etmesi ile birlikte adaylar kıyasıya bir yarışa girdi. Aday listelerinin en dikkat çekici yanı 3 partiden 4 genç adayın çıkması.

ASLAN MUSTAFA, ASLAN GİBİ

Ak Parti listesinde en büyük sürpriz olan ancak en çok olumlu tepkiyi alan Avukat Mustafa Aslan seçimin en renkli simalarından. 26 yaşında olmasına karşın aileden gelen kökleri ile her seçim aktif bir şekilde Ak Partiye çalışan Mustafa Aslan emeklerinin karşılığını deve dişi gibi aday adaylarının içerisinden sıyrılıp, 3. Sıraya aday oldu. Kırıkkale´de Kara İbo olarak bilinen ve Ak Partinin mücahitleri arasında gösterilen İbrahim Arslan´ın oğlu olan Mustafa Aslan henüz aday adayı iken tüm şehirde sempati kazandı.

Aile Destek Merkezleri'nden 140 bin kişi yararlandı Aile Destek Merkezleri'nden 140 bin kişi yararlandı

MHP´NİN EN SEMPATİK LİSTESİ

MHP Kırıkkale´de bu zamana kadar çıkartılan en sempatik listeyi çıkarttı. Kırıkkale´nin sevilen köklü ailelerinden Avukat Murat Abalı MHP ikinci sırada yer alırken, genç Doktorumuz Ömer Dedebali ise üçüncü sıra aday oldu. Kırıkkale Barosunun sevilen Avukatı Murat Abalı merkez ilçe başkanlığından istifa edip aday olurken, Ömer Dedebali Keskin Devlet Hastanesinden istifa etti. Ömer Dedebali ayrıca Kırıkkalespor maçlarında ücretsiz doktorluk yaparken, taraftarında sevgilisi konumunda.

CHP´NİN UMUDU

Cumhuriyet Halk Partisi son günde büyük bir kriz yaşadı. Mustafa Pekdoğan´ın istifası ile CHP´de aday listesi değişti. 2. Sıraya Güllü Aykut yükselirken, 3. Sıraya Milli Karateci Umut Coşkun´u getirdi. Bir çok milli müsabakada Ülkemiz adına mücadele eden Umut Coşkun genç yaşı ile seçime renk katacak isimler arasında yer alıyor. CHP´nin gelecek vaad eden siyasetçisi Umut Coşkun bu seçimlerde ilk defa seçmenin karşısına çıkarken, CHP için şimdiden heyecan yaratmaya başladı. Haber: Çağlar Atmaca