490 kişiye eğitim verildi

Kırıkkale Türk Ocakları tarafından ‘Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Ocakbaşı Sohbetleri’ düzenlenecek. Kırıkkale Türk Ocakları tarafından ‘Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Ocakbaşı Sohbetleri’ düzenlenecek.

Öğretmen Muhittin Ardahan Orta Okulunda 440, İl Özel İdare Genel Sekreterliğinde görevli 50 personele ilkyardım bilgilendirme eğitimleri verildi. Eğitimlerde, herhangi bir kaza ya da ani hastalık durumunda, tıbbi yardım için en hızlı bir şekilde 112 aranarak haber verilmesi gerekliliğine vurgu yapılarak '112 hangi durumlarda aranır, 112 aranırken nelere dikkat edilir ve olası kazalarda ilkyardım nasıl yapılmalıdır' gibi konu başlıklarında bilgiler verildi.

İş kurumu da eğitildi

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Acil Ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü İlkyardım Eğitmenleri tarafından Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürlüğü personeline verilen temel ilkyardım eğitimi verildi. Eğitim de temel ilk yardım uygulamaları, insan vücudu ve işleyişi, hasta yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, hava yolu tıkanıklıkları, kanamalar ve şok, yaralar, kırık, çıkık ve burkulma, kafa ve omurga yaralanmaları, kalp krizi, şeker hastalığı, ateşli havale, epilepsi, boğulma, koma, zehirlenmeler, boğulmalar, hasta yaralı taşıma teknikleri gibi konular üzerinde sağlık memurları gelene kadar neler yapılması gerektiği ve bilinçli müdahalenin önemine vurgu yapıldı.