TECRÜBE KONUŞUYOR İÇİMİZDEKİ KAHRAMANLAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından  yürütülen “Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar” projesi kapsamında  15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbeci askerlerine karşı kahramanlık örneği sergileyen isimler yaşadıklarını Kırıkkale´de vatandaşlarla paylaştılar. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programa Ahmet Yasin Kasarcı, Ayla Kasarcı, Abdullah İrgin ve Yaşar Yaldız katılırken programın moderatörlüğünü İsmail Hakkı yaptı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Veysel Çelikdemir´in  “15 Temmuz” temalı kum sanatı gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Demokrasi Kahramanları sahneye davet edilmeden önce 15 Temmuz gecesi kameralara yansıyan görüntüleri sinevizyonda gösterildi.

 

HELAL SÜT EMMİŞ TÜRK EVLATLARI,

BENİM YAPTIĞIMIN DAHA İYİSİNİ YAPAR
Darbe girişimleri karşısında ülkesini seven herkesin kendisi gibi hareket edeceğini vurgulayan Yaşar Yaldız, “Helal süt emmiş Türk evlatları, benim yaptığımın daha iyisini yapar çünkü oradaki mücadele gerçek Kurtuluş Savaşı´nın başka bir sayfasıydı. Karşımızda düşman askeri yoktu ama kendini düşmana satmış, bir dolara satmış olanlar vardı” ifadelerini kullandı.

 

Plajlarda sezon hazırlıkları Plajlarda sezon hazırlıkları

15 TEMMUZ GECESİ ÖLMEKTEN HİÇ KORKMADIM
Ayla Kasarcı ise, “O gece annem telefon açtı. ‘Köprünün dibinde oturuyorsun, evde ne işin var? Kocanı al dışarıya çık´ dedi. Kızım ‘anne gitmeyin´ dedi. Kızıma 2 seçeneğimiz var dedim. Ya şehit, kahraman olacağız ya da en kötü vatan haini ilan edileceğiz. Eğer o barbarlar, hırsızlar başarılı olsaydı bizler vatan haini ilan edilecektik. Benim çocuklarımın geleceğine tecavüz edenlere ben fırsat tanımamalıydım. O düşünceyle dışarı çıktık, eşimle birlikte köprüye yürüdük. Kanser hastası olduğumda ölmekten çok korktum ancak 15 Temmuz gecesi ölmekten hiç korkmadım” dedi.

 

DARBECİLERİN KURŞUNLARIYLA YARALANDIM

Ahmet Yasin Kasarcı da o gece yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Ben halı saha maçında iken darbe girişimi haberini aldım. Sonrasında eşimle ve kardeşimle Boğaziçi köprüsüne gittik. Yaralanan kişilere yardım ediyorduk. Bir ara askerlerin köprüde bulunan bütün vatandaşları katledeceklerini söylediler. Ama oradan bir kişinin dahi ayrıldığını görmedim. Sonrasında önce eşim ardından ben darbecilerin kurşunlarıyla yaralandım. Sonrasında bizi hastaneye kaldırdılar.”

 

BİZE ATEŞ EDECEKLERİ AKLIMIZIN UCUNDAN BİLE GEÇMEDİ
15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı´na giren Abdullah İrgin ise, “Kahraman dediğimiz insanlar Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Ankara ve İstanbul´da bu vatanın bölünmez bütünlüğü için, bayrak inmesin, ezan dinmesin diye canlarını feda eden insanlardır. Biz bir şehit verdiğimiz zaman evdeki kendi çocuğumuzu sevemeyen insanlarız. Acaba o şehidin de çocuğu var mı diye. Biz böyle bir milletiz. Ayakları taşa takılıp yere düşseler, onlardan önce bizim içimiz yanar. O gece bize ateş edecekleri, öldürecekleri aklımızın ucundan bile geçmedi” açıklamasını yaptı.

 

Programın sonunda 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına, gazilere ve Demokrasi Kahramanlarına Türk Bayrağı takdim edilirken, vatandaşlar Kahramanlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.