TOPLANTI 3 GÜN SÜRDÜ

60 civarındaki il şube ve temsilciliklerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı üç gün sürdü. Hukuk adına sivil inisiyatif adına çok verimli bir toplantı gerçekleştirildi. Katılımcıların istekli, sorgulayan ve hazırlıklı halleri toplantıya ayrı bir anlam kattı. Başkanlık ve Anayasanın konu alındığı ve bu konularda yetkin Prof. Faruk Bilir´in konferansı ufuk açıcıydı. Katılımcıların değerlendirmeleri de bir akademik düzey formatındaydı. Yine terör olayları ve en son 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı hukukçusu Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak soruşturma ve başarılı olma yöntemlerini anlattı. Hukukçu olarak katılımcılar bilinmeyen ve duyulmayanları dinleme imkânı buldu.

 

Gelin damat için en iyi düğün müzikleri Gelin damat için en iyi düğün müzikleri

KENDİ HUKUKUMUZU İNŞA ETME MECBURİYETİ

HSYK üyesi Ramazan Kaya yargı teşkilatı ve adaletin tecellisi konusunda yapmış olduğu sunum doyurucu ve ikna edici oldu. HUDER Temsilcisi Av. Ömer Öztürk, “Yargının geleceği ile ilgili olarak hukukçuların endişelerinin sunum sonrası azalmış olduğunu gözlemlemiş oldum. Hukukun nasıl işlevsel olması gerektiğine dair sosyolojik analizleri ise birçok açıdan adalete olan güveni pekiştirir nitelikteydi. Yine Prof. Hasan Ayrancı´nın modernleşme ve farklı kültürlerin hukuk idesi bağlamında nasıl yozlaştırıcı bir adalete dönüştüğünü somutlaştırarak izah etti. Özellikle, ana fikir 'kendi hukukumuzu inşa etme mecburiyeti” şeklinde belirginleşti” diye konuştu.

 

Mesleki sohbet anlamında son günkü toplantıya Adalet Bakanı Müsteşar Sayın Selahattin Menteş´ te katılım sağladı. Bütün katılımcıların düşüncelerini özgürce ifade edilmesine imkân tanınan istişare ve teşkilat toplantısı sonuç bildirgesiyle sona erdi.