Anneler Günü Ne Zaman? 2024 Anneler Günü Anneler Günü Ne Zaman? 2024 Anneler Günü


İl Müdürü Recep Kırbaş, Konya Selçuk Ünv. Sarayönü MYO Müdürü Prof. Dr. S. Ahmet Bağcı, Arazi Edindirme Şube Müdürü Oğuzhan Güni ilimizde bulunan un fabrikası sahipleri ve hububat tüccarlarını ziyaret ederek bu seneki üretimin durumu hakkında kendilerinden bilgi aldılar. Fabrika sahiplerinin verdiği bilgilere göre yetiştiricilerden aldıkları mahsulün kalitesinin düşük olduğu, protein oranını yüzde 10´nun altında olduğu, glüten ve enerji oranlarının un kalitesinin düşük olduğunu ve Kırıkkale´de çok çeşitli buğday tohumuyla bilinçsiz bir üretim yapıldığını ifade ettiler.

GÜBRE KULLANIMI

Konya Selçuk Üniversitesi Sarayönü MYO Müdürü Prof. Dr. S. Ahmet Bağcı; üreticilerin üretimden önce toprak analizi yaptırmaları, ekim öncesi iyi bir toprak hazırlığı yapmalarının gerektiği, analiz sonucuna göre zamanında ve dozunda gübre kullanmaları gerektiği, çeşit seçiminde iklim ve toprak isteklerine dikkat edilmesi gerektiği ve yetiştirme sürecinde yetiştiriciliğe özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

PANEL FAYDALI OLACAK

 İl Müdürü Recep Kırbaş daha sonra TMO Kırıkkale Şube Müdürü Muharrem Belen´i ziyaret etti. Ziyarette Belen bu yıl 9 alım merkezinde 22 bin tonu arpa olmak üzere toplam 145 bin tonun üzerinde alım yaptıklarını, alımlarda buğdayda ağırlıklı olarak protein oranının, arpada ise hektolitre ağırlığının fiyatlandırmada belirleyici olduğunu söyledi. Üretim sezonunda yağışların düzensizliğinin protein oranında olumsuz etkisinin olduğunu düşündüklerini ve satın aldıkları buğdayın yüzde 75´inin yemlik ve düşük sınıfta bulunduğunu bu nedenle üreticilerin bilinçlendirilmesi için hububat yetiştiriciliği panelinin çok faydalı olacağına inandığını ifade etti.