Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı`nın düzenlediği basın toplantısını İdari personeller katıldı. Kırıkkale Yüksek ihtisas Hastanesi`nin 3 ayrı hastaneden oluştuğunu belirten Boyabatlı, idari yönden ve maddi yönden 3 hastanenin tek çatı altında olduğunun altını çizdi. Boyabatlı, 'Tek bir hastane olarak hizmet veriyoruz. Hastanemiz polikliniklik olarak sadece 3`te 1 kısmını kullanabiliyor. Sıkışık bir yerde hizmet veriyoruz, işlerimiz aksayabiliyor oda inşaatlardan dolayı, inşaatlar bittikten sonra 4 ayrı yerde sağlık hizmeti verilecek' ifadesini kullandı.

Doktor açığımız kapanıyor

Öğretmenlere “Heimlich manevrası” eğitimi Öğretmenlere “Heimlich manevrası” eğitimi

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, 'Doktor sıkıntımız çok fazlaydı. Doktor sayılarımız azdı. Bunları aşmaya başladık. İş yoğunluğu azalmaya başladı. Kırıkkale`ye bakanlığımız hatırı sayılır bir kadro verdi. Yavaş yavaş kademe kademe bakanlığımız yardımıyla doktor açığımızı kapatacağız. Çalışmasını istediğimiz arzu ettiğimiz bölümlerimiz var. Kardiyoloji bölümüzü geliştiriyoruz. Bakanlık ile görüşmelerimiz oldu' diyen Genel Sekreter Boyabatlı önemli açıklamalarda bulundu.

Servis sıkıntımız var

Bypass yapabilen uzman bir ekip geleceğini belirten Boyabatlı, 'Bakanlığımız bize bypass yapabilen gelişmiş bir ekip gönderecek. Kendi ekibimizin olmasını istiyoruz bakanlıkta bunun sözünü verdi. Acil Servis sıkıntımız var. Bakanlığımızın bize kalıcı bir yer yapması lazım bizim tadilat yapmamız için bunun için bakanlığımızdan cevap bekliyoruz. Yer yapıldıktan sonra acil servisimizde gelişecek. Ben hizmet yapmaya geldim. Benim para pulda işim yok. Bizim amacımız bu hastaneyi en iyi dereceye getirmek' ifadesini kullandı

Birbirimize rakip değiliz

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı Boyabatlı, 'Kırıkkale Üniversitesiyle işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Onların ihtiyacı olduğu noktada biz destek çıkıyoruz. Bizim ihtiyacımız olduğu noktada Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi de bize destek veriyor. Birbirimize rakip değiliz. İşbirliği içerisindeyiz. Diş hastanesinin onaylanmış bir yer projesi var. Diş hastanesine 800 hasta geliyor. Çene cerrahımız var. Çevre illerden bize hasta geliyor. Diş hastanemiz çok ciddi bir çalışma yapıyor' dedi.