Tedbiri elden bırakmayın! Kırıkkale’ye geri dönecek! Tedbiri elden bırakmayın! Kırıkkale’ye geri dönecek!


İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ağır kış şartlarına rağmen köylerde bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Son olarak Yahşihan'a bağlı Hisar köyde Orman İşletme Müdürlüğü ile ortak bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıyı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Yahşihan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İlker Demirci, Kırıkkale Orman ve Su İşleri Müdürlüğünde Orköy Şube Müdürü Mustafa Pekdemir, Teknik Elemanlar, Hisar Köyü Muhtarı Naci Aras ve üreticiler katıldılar.

Tek köy

Hisar köyünde yapılan toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın vermiş olduğu hibe ve desteklemeler, Orköy kredileri, Ajanslarca yapılan hibeler hakkında bilgiler verildi. Üreticilerin desteklenmesini bekledikleri konular ile ilgili de bilgiler alınmış olup, halihazırda ilimizde organik tarım yapılan tek köy olma özelliği taşıyan Hisarköy'de üretim alanının ve üretici sayısının artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldığı belirtildi

Toplantılar devam edecek

Çiftçi bilgilendirme toplantısına; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş çiftçilerimize tarımsal destek, hibe ve krediler, hayvan sağlığı, zirai mücadele gibi konularda planladığımız bu tür bilgilendirme toplantılarını üretim açısından ölü sezon olan kış mevsiminde yapmaya devam edeceklerini söyledi.